Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Chefer og studerende samlede sig i samme båd om fremtidens skibsfart

Mandag 29. januar 2018 kl: 12:57
Share  


Af: Redaktionen

Ideer og muligheder blev delt og debatteret mellem erfarne direktører og unge talenter fra de maritime uddannelser, da Danske Rederier torsdag og fredag i sidste uge åbnede dørene for første halvdel af Maritime Disruptors Academy. Den digitale revolution i shipping industrien blev angrebet fra alle sider og niveauer, og koblet med mulighederne i søfarten

Der blev set kritisk på forretningsmodeller under flere workshop - blandet med input fra eksperter i 3D-print, robotteknologi og kunstig intelligens (Artificial Intelligence). Blandt deltagerne var Stig Dambmann, Senior Vice President i Scandlines. Han ser frem til den sidste del af akademiet, som løber af stablen i starten af februar.


- Jeg havde store forventninger til at få ny inspiration og viden, og samtidig få flyttet min opfattelse af, hvad der vil ske i en nær fremtid. Og det har jeg fået de første par dage. Fremtiden er her nu, siger Stig Dambmann.


Han bakkes op af studerende Thea Bagger, der ved siden af studiet på CBS International Shipping and Trade uddannelse, er intern i Ultrabulk. 


- Allerede første dag overgik indholdet på akademiet mine forventninger. De dygtige oplægsholdere og den professionelle tilgang fik ret hurtigt inspireret til interessante samtaler og diskussioner undervejs, hvor der var plads til forskellige holdninger, der gav nogle helt nye perspektiver. Det er af stor værdi, når man som ung deltager kan arbejde i grupper og debatterer med nogle erfarne kræfter fra branchen, siger Thea Bagger.


Det glæder Danske Rederier, som står bag akademiet.


- Det er meget opløftende at se den dynamik og det gå-på-mod, som deltagerne lagde for dagen. Det er vigtigt, at vi udfordrer den traditionelle måde at gøre tingene på i branchen. Disruption er ikke længere bare et buzzword, det er en forandring, som alle i industrien skal forholde sig til. Fremtiden er både fascinerende og fuld af uendelige muligheder, hvis man griber dem, siger administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

 
Fakta om Maritime Disruptors’ Academy
  • Akademiet er fordelt over fire kursusdage. Dels med forelæsninger, hvor kursisterne vil få en detaljeret indføring i en række nye teknologier og trends, der har potentialet til at forandre skibsfarten markant. Dels med et aktivt element, hvor deltagerne bruger den nye viden i workshops. Den røde tråd i det aktive element vil være deltagernes løbende udvikling af scenarier for shippingindustrien i 2030
  • Akademiet er blevet gjort muligt på baggrund af støtte fra den Den Danske Maritime Fond
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Danske Rederier har fået ny formand
- Pirater plager stadig ved Øst- og Vestafrikas kyster
- Den nye verdenshandel er sat på programmet
- Grønlandsk rederi kom ud af 2017 med røde tal
- EU-forslag vil forenkle skibsrapportering
- FN’s maritime organisation sagde ja til nye ruter i Kattegat og Skagerrak
- Transportkoncern investerer i 240 veksellad
- Den svenske handelsflåde skrumpet ind
- Vision skal sætte retningen for en ny havnelov
- Rederikoncern sejlede gennem første kvartal med underskud
- International organisation skal bane vejen for selvsejlende skibe
- Fynsk fjordhavn skal udvides

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst