Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
LANDDISTRIKTERNES FÆLLESRÅD:

Vækstplan for Det Blå Danmark vil styrke yderområderne

Tirsdag 23. januar 2018 kl: 11:45
Share  


Af: Redaktionen

Den vækstplan for de maritime erhverv i Danmark, som VLAK-Rgeringen lagde frem mandag vil ifølge Landdistrikternes Fællesråd kunne styrke fundamentet for bosætning og erhvervsudvikling i land- og yderkommunerne, hvor 66 procent af de danske søfolk bor

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Husted Damsgaard, fremhæver, at det smitter af på yderområderne, når søfarten klarer sig godt. Derfor er han glad for vækstplanen fra VLAK-Regeringen.


- Vækstplanen for Det Blå Danmark skaber bedre rammebetingelser for søfarten og hele den maritime klynge. Det sikrer arbejdspladser og bosætning i landdistrikterne, hvor mange søfolk bor, siger Steffen Damsgaard og fortsætter:


- Derfor glæder jeg mig over, at regeringen styrker en i forvejen unik dansk styrkeposition, der skaber vækst og udvikling i by og på land. 


Vækstplanen får ligeledes rosende ord med på vejen fra Danske Rederier.
- Regeringen har præsenteret en helstøbt vækstplan for Det Blå Danmark, hvor der både justeres på grundlæggende rammevilkår, som sømandsbeskatning for offshore, samtidig med at man lægger op til at styrke uddannelsesindsatsen, så vi sikrer fødekæden af kvalificeret arbejdskraft til rederierne. Det vil komme hele landet til gavn, herunder yderkommunerne, hvor Det Blå Danmark bidrager væsentligt til beskæftigelsen, siger Anne H. Steffensen, der er administrende direktør i Danske Rederier.


Planen, der følger op på VLAK-Regeringens vækstteam for Det Blå Danmark, som afleverede sine anbefalinger til erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i foråret 2017, skal gennem en række konkrete initiativer gøre Danmark til et globalt maritimt kraftcenter i 2025.


Sømandsskat og maritime uddannelser 
Et af de elementer, der vækker særlig stor glæde i yderområdernes interesseorganisation er, at planen betyder, at ansatte på skibe i offshoreindustrien skal omfattes af den såkaldte sømandsskatteordning.


- Det er rigtig godt, at ansatte på offshoreskibe nu bliver ligestillet med andre søfolk, da det forbedrer konkurrencebetingelserne for danske rederier, hvilket er nødvendigt for at fastholde og tiltrække skibe under dansk flag og dermed arbejdspladser og bosætning i hele landet, siger Steffen Damsgaard.


Ifølge Landdistrikternes Fællesråd sikrer ordningen en mere konkurrencedygtig danske søfart, da rederierne kan aflønne søfolkene med en nettoløn, hvilket sænker omkostningerne. Skatteordningen gælder i dag på de fleste danske handelsskibe, men omfatter ikke alle offshore skibene. Det kan betyde et tab af arbejdspladser i landdistrikterne, da Danmarks nabolande i dag har mere konkurrencedygtige skatteordninger.


Derudover glæder Steffen Damsgaard sig over, at vækstplanen bidrager til at sikre kompetencer og uddannelser, som vil komme landdistrikterne til gavn, da man muliggør, at optaget på de maritime uddannelser, som ligger spredt i hele landet, kan øges. 


- Uddannelsesmuligheder rundt i hele landet er afgørende for, at unge mennesker kan blive boende i deres lokalområde. Planen er et rigtig godt skridt mod at styrke den mulighed, siger han. 


Borgmestre: Plan bidrager til arbejdspladser
I Landdistrikternes Fællesråds medlemskommuner er der ligeledes glæde at spore.


Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen (S) ser frem til, at der igen sættes fokus på at skabe gode rammevilkår for de maritime erhverv. Hun understreger, at der alene i Region Nordjylland er ca. 400 martime virksomheder, hvoraf de 158 maritime har hjemsted i Frederikshavn.


- Vækstplanen har mange gode elementer, som styrker de maritime erhverv. Det glæder mig derfor som repræsentant for Nordjylland, at den maritime industri har fået en maritim montørordning, og at danske rederier har fået en DIS ordning for offshore skibe, siger Birgit S. Hansen og fortsætter:


- Når ambitionen er, at Danmark skal være maritimt kraftcenter, så er Frederikshavn Kommune parat til at spille en hovedrolle. Vi har i forvejen en stærk maritim klynge af virksomheder og uddannelser og ser frem til øget fokus, når Den Blå Vækstplan skal udmøntes.

Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- Analyse skal klarlægge konsekvenser ved sejlads i Arktis
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Gammel virksomhed får ny shipping-pratner
- Danske Rederier stiller skarpt på samarbejde med bachelorstuderende
- Dansk shipping-koncern deltager i byggeriet af storhavn ved Sortehavet
- Terminal-operatør har skåret ned på energiforbruget
- Verdens stærkeste havnearealerne i Esbjerg kører i Esbjerg
- EU strømliner meldeformaliteter for skibe
- Aarhus Havn nøler med landstrøm til skibe
- Styrelse inviterer til Brexit-vejledning

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst