Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Volvo Trucks vil have færre lastvogne i byernes myldretidstrafik

Tirsdag 23. januar 2018 kl: 11:03
Share  


Af: Redaktionen

I 2019 starter Volvo Trucks salget af eldrevne lastvogne i Europa. De første enheder bliver taget i brug sammen med udvalgte referencekunder allerede i år

Volvo Trucks vil have færre lastvogne i byernes myldretidstrafik
Volvo Trucks peger på, at eldrevne lastvogne reducerer støj- og emissionsniveauet markant og åbner for nye måder at håndtere logistikken på. Flere transportopgaver kan udføres om natten, og det betyder, at færre lastvogne vil fylde op i myldretiden. 


- Elektromobilitet er helt på linje med den langsigtede forpligtelse, som Volvo Trucks har påtaget sig med hensyn til et bæredygtigt miljø i byerne og nul emissioner, siger Claes Nilsson, der er administrerende direktør hos Volvo Trucks.


- Ved at bruge eldrevne og mere støjsvage lastvogne til godstransport i byområderne løser vi flere udfordringer på én gang. Uden den forstyrrende støj og udstødningsgasserne er det nu muligt at køre i de mere følsomme bymidter. Transporten kan også finde sted uden for myldretiden - eksempelvis sent om aftenen og om natten. Det vil reducere belastningen på vejene i myldretiden i dagtimerne, så både vejnet og køretøjer kan udnyttes mere effektivt end i dag, siger han videre.


Myldretiden tager tiden
Et nyligt projekt, Off Peak City Distribution, der blev gennemført af Stockholms kommune og KTH Royal Institute of Technology, undersøgte effekterne af godstransport om natten i den centrale del af Stockholm. Det viste sig, at da lastvognene undgik myldretidstrafikken, blev transportopgaverne udført på en tredjedel af den sædvanlige tid. 


Med en gennemtænkt logistik og en mere effektiv udnyttelse af vejene om aftenen og natten er det også muligt at udskifte de mange mindre køretøjer med færre og større køretøjer. På den måde udledes der færre emissioner og trafikken bliver mindre. En distributionslastvogn har en lastkapacitet, der er ti gange større end en almindelig varebil. Hvis en større del af transportopgaverne kan udføres i de tidsrum, hvor der er færre på vejene, vil det også reducere antallet af ulykker.


Ved at  indføre mere bæredygtige transportløsninger kan livskvaliteten i byerne blive øget.


- Vi tror på fuld elektrificering af den urbane distributionskørsel som det første skridt. Vi arbejder dog også med elektrificering af andre transportopgaver. Dette er kun begyndelsen, siger Claes Nilsson. 


Ifølge WHO og FN vil 60 procent af jordens befolkning - cirka 5 milliarder mennesker - bo i byerne i 2030. Det er en stigning på over en milliard i sammenligning med det nuværende tal. Denne hurtige udvikling af urbaniseringen vil stille enorme krav til trafiksystemerne, der i mange tilfælde allerede har svært ved at opfylde de nuværende behov. Det anslås, at trafikpropper og andre relaterede trafikproblemer i EU koster ca. 100 milliarder euro om året.


Volvo Trucks starter salget af eldrevne lastvogne i Europa i 2019. Eldrevne lastvogne gør det muligt at udføre flere transportopgaver om natten, og det giver færre trafikpropper i myldretiden.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sekretariatschef går på pension
- Lastbilchauffør hævde et koben og slog bilist
- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Chauffører kan få kursus i suge- og spuleteknik
- Burgerkæde i Sveriges hovedstad får varerne leveret med hybridlastbil
- Aerodynamisk design bliver fremskyndet
- EU’s formandskab og EU-Parlamentet vil fremme renere køretøjer
- EU har fået en ny arbejdsmarkedsmyndighed
- Tysk vognmandsorganisation kræver hjemtur hver fjerde uge
- Stor europæisk transportvirksomhed tester i gas-lastbiler

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst