Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Entreprenørmaskinerne arbejder på motorvej syd for Aarhus

Tirsdag 23. januar 2018 kl: 10:13
Share  


Af: Redaktionen

En af Vejdirektoratets entreprenører er gået i gang med at udbygge motorvej E45 fra fire til seks spor mellem Aarhus og Skanderborg. Udvidelsen skal skabe mere plads til biltrafikken, der siden 2010 er steget med omkring 25 procent og dermed har skabt problemer med fremkommeligheden

Vejarbejdet er startet i den nordligste del af strækningen mellem motorvejskryds Århus S til syd for Skanderborg N, og det kommer i første omgang til at omfatte de sydgående spor. Vejdirektoratets entreprenør vil arbejde i midterrabatten og meget tæt på trafikken, og der vil være trafik til og fra arbejdsområdet.  


I første omgang er trafikken blevet mod højre, så den kommer til at køre i nødsporet og det langsomme spor. Køresporet bliver smallere, og derfor sættes hastigheden til 80 km/t. Det hurtige spor inddrages til arbejdsområde.  


- Vi holder cirka fire kilometer fri for vejarbejde midt på hele strækningen, hvor hastigheden sættes op til 110 km/t. Det gør vi for at give et ”pusterum” i vejarbejdet og for at få skabt luft i trafikken igen, og endelig vil vi se, hvordan trafikken arter sig med omlægningerne og hastighedsnedsættelsen, inden vi går i gang med den midterste etape, siger Robin Højen Madsen, der er projektleder i Vejdirektoratet.  


Lidt fakta:
  • I perioden fra 2010-2016 er trafikken steget med 25 procent.
  • De nye motorvejsspor vil give trafikanterne en hurtigere og mere sikker rejse på strækningen. Efter Skanderborg bliver motorvej E45 igen firesporet forbi Ejer Baunehøj, Horsen og Hedensted. Nord for Vejle bliver E45 igen sekssporet.
  • Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning sker udbygningen fra fire til seks spor i midterrabatten, da motorvejen mellem Aarhus og Skanderborg i sin tid blev bygget med en 12 meter bred midterrabat

Interesserede kan læse mere om udvidelsen her:Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Anbefalingerne skal omsættes til handling
- Vækstteamrapport anbefaler masterplan for infrastruktur
- Det er et vigtige skridt på vejen mod fair konkurrence
- Skab bedre rammer for handels- og logistikvirksomheder i
- DI Transport hilser rapport fra vækstteam velkommen
- MAN har fået nyt serviceværksted i Sverige
- Transport- og logistikkoncern sætter højere mål for CO2-udledning
- Vej-alliance kommer med erklæring
- 50-årig mand kørte op bag i lastbil
- Skagen Havn har sendt udvidelse i udbud
- Gult lys betyder stop
- Den servicerede bil holder i den grønne zone

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst