Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Rederi vil indflage skibe til Danmark

Mandag 22. januar 2018 kl: 14:12
Share  


Af: Redaktionen

Den vækstplan for Det Blå Danmark, som VLAK-Regeringen præsenterede mandag formiddag, har allerede effekt. VLAK-Regeringen planlægger at fjerne tinglysningsafgiften på handelsskibe, og A.P. Møller - Mærsk har besluttet at flere af rederiets skibe fremover skal være registreret i Danmark og dermed sejle under dansk flag

Afskaffelsen af tinglysningsafgiften skal være med til at gøre Danmark til et attraktivt land, når rederier skal registrere handelsskibe.


- Med afskaffelse af tinglysningsafgiften fjerner vi en væsentlig sten på vejen, når rederierne skal vælge kvalitetsflag. Afskaffelsen vil styrke Dansk Internationalt Skibsregisters (DIS) attraktivitet og betyde flere skibe under dansk flag på verdenshavene. Jeg ser Mærsk’s udmelding om indflagning af flere nye skibe under dansk flag, som det første konkrete bevis herpå. Så jeg er en rigtig glad minister i dag, sagde erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) mandag morgen.


VLAK-Regeringen aftalte afskaffelsen af tingslysningsafgiften på registrering af handelsskibe sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre i forbindelse med Erhvervs- og iværksætterpakken i november sidste år. Det er ét af i alt 36 initiativer i VLAK-Regeringens vækstplan, der skal udvikle og styrke den maritime sektor. En af søjlerne i vækstplanen er at sikre branchen gode, konkurrencedygtige vilkår.


- Regeringen har fremlagt en god plan for vækst i den maritime sektor. Danmark har fornuftige maritime rammevilkår, men det er ikke desto mindre nødvendigt med løbende tilpasninger for at bevare konkurrencedygtighed. Derfor er det godt, at regeringen har udarbejdet en vækstplan, og at der skrues på flere knapper. Gode rammevilkår gør det muligt for os at sikre, at en stor andel af vore aktiviteter sker i Danmark, og vi vil i den kommende tid overføre flere store skibe til dansk flag, siger Anders Würtzen, der er chef for public affairs i A. P. Møller-Mærsk.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- DI Transport kommenterer havenudvikling som en afvikling
- Den rammer plet
- Færgerederi på Øresund skifter navn
- Politikerne i Kolding vil ændre byens havn
- EU-Parlamentets transportudvalg siger ja til frihandelsaftale med Japan
- Danske Rederier kalder Brexit-aftale for godt nyt
- Shippingfirma var alene formidler over for et handelsfirma
- Nyt digitalt værktøj skal ruste virksomheder til Brexit
- Gratis erhvervsfragt med færge er i strid med loven
- Øget samhandel mellem Afrika og EU kræver gode vilkår for skibsfarten
- Maritime virksomheder rekrutterer via sociale medier
- Ny superfærge til Kattegat er sat i søen i Australien

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst