Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Spanske politimyndigheder slog til mod menneskesmugleri i køletrailere

Fredag 19. januar 2018 kl: 18:09
Share  


Af: Jesper Christensen

Onsdag slog det spanske nationale politi i samarbejde med Guardia Cevil og Europol til mod illegal immigration fra Irak ind i EU. Seks personer blev arresteret i Spanien. Den kriminelle organisation hjalp illegale indrejsende fra Irak ind i Schengen-zonen, der blandt andet omfatter Danmark. Nogle af de illegale indvandrere blev transporteret videre ti Storbritannien i lukkede køletrailere

Efterforskningen begyndte i februar sidste år, da spanske politifolk opdagede seks irakere, der opholdt sig i en køletrailer i byen Teruel i Spanien. Samme dag og senere i marts lokaliserede spansk politi to personer under samme forhold i Valencia og yderligere otte illegale indvandrere i Teruel, som kaldte på hjælp, da de frygtede at omkomme under opholdet i den lukkede og kolde køletrailer.


De kriminelle netværk overførte irakiske illelegale indvandrere fra Spanien til Storbritannien i køletrailere. De kriminelle benyttede sig af muligheden for at få de illegale indvandrede lukket ind i køletrailerne, når lastbilerne hold stille på rastepladser eller lignenden i forbindelse med chaufførens hvil.


De illegale indvandrere blev sendt af sted i grupper af seks til otte personer - eller familier med børn. Og de måtte opholde sig i køletrailerne i 30 til 40 timer under temperaturer, der ikke kom over 4 grader.


I forbindelse med den samlede aktion onsdag i denne uge slog spansk politi til på seks forskellige adresse i Spanien. Resultaet var en stor mængde dokumenter, en del elektronisk udstyr og 15.000 euro plus 8.000 dollar. Fire personer blev anholdt i Valencia på den spanske østkyst ud mod Middelhavet og en blev anholdt i Bilbao på den spanske nordkyst ud mod Den Biscaiske Bugt og Atlanterhavet. 


De anholdte bliver i politiets varetægt, mens efterforskningen og undersøgelse af mobiltelefoner står på.


Europol har støtte efterforskningen siden begyndelsen ved at tilbyde løbende analyser og anden støtte. Ved onsdagens indsats var en Europol-politimand beskæftiget med at yde støtte på stedet med et mobilt kontor og værktøj til udtræk af data.


Interesserede kan nedenfor se en video, som spansk politi har offentliggjort fra indsatsen.Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmandsorgnisation vil have undtaget walkie-talker
- Brug af håndholdte enheder under kørsel skal koste et klip i kørekortet
- Svensk transportmesse åbner for nyhedsposen
- Transportorganisation talte om affald med minister
- DAF Trucks får ny chef
- Rederi-koncern bestiller ny ro/ro-færge
- Flere italienske broer og viadukter er styrtet sammen de senere år
- Politi fandt 1.200 kilo hash i en lastbil med frugt på ladet
- Traileren kan både blæse og have læs på
- Motorvejsbro ved genova styrtede sammen
- Broen mellem Danmark og Sverige har forbedret resultatet
- Lastbiltrafikken over Øresundsbron er steget med 3,6 procent

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst