Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Elever i folkeskolen har fået øje på Det Blå Danmark

Torsdag 18. januar 2018 kl: 12:29
Share  


Af: Redaktionen

Tusindvis af unge følger youtuberen Sebastian på World Careers TV. Og over 5.000 unge har spillet brætspillet Seven Seas og dermed fået et indblik i Det Blå Danmark. Uddannelseskampagnen Worlds Careers har fået de maritime uddannelser på radaren hos mange folkeskoleelever

Uddannelseskampagnen World Careers har gjort status på året, der gik. Kampagnen havde i 2017 ekstra stort fokus på elever i folkeskolens 8. og 9. klasser som følge af en organisationsændring. Tidligere har Foreningen for Søfartens Fremme stået i spidsen for promovering af de maritime uddannelser til folkeskoleelever, men i 2016 blev den opgave overdraget til World Careers, der har haft succes med at få unge tunet ind på Det Blå Danmark.


I efteråret 2016 præsenterede World Careers brætspillet Seven Seas, der har til formål at give de unge et indblik i Det Blå Danmark, så en karriere i det maritime allerede præsenteres i god tid, inden de unge skal vælge uddannelse. 5.300 elever har haft besøg af World Careers siden da. Alene i efteråret 2017 har World Careers besøgt 2.700 folkeskoleelever, og skolerne står i kø for at få besøg. Når World Careers aflægger besøg for at spille Seven Seas, sker det i samarbejde med en studerende fra HF Søfart, der kan fortælle om uddannelsen, og hvad det kræver at komme ind. 


- Vi er meget begejstrede for, hvordan både elever og vejledere har taget imod Seven Seas. Der er en kæmpe interesse for, at vi kommer ud på skolerne og giver et indblik i den maritime verden. Eleverne står i kø for at spille spillet i 2018, og vi forsætter selvfølgelig arbejdet, så længe der er efterspørgsel, siger Anne Bay Riisager, der er kampagneleder i World Careers.


World Careers TV fortsætter i 2018
2017 bød også på en lang række andre tiltag til de 14-17-årige. Kampagnen lancerede WorldCareersTV i marts, hvor youtuberen Sebastian kommunikerer til og med de unge via et af de mest populære sociale medier.


Branchen har taget godt imod Sebastian, der har besøgt en lang række virksomheder og udsat dem for lidt af hvert med sin uformelle og friske stil. Det har resulteret i 22 afsnit, der giver et indblik i mange af de maritime skoler og virksomheder, hvor studerende og ansatte fortæller om deres hverdag.


En af de medvirkende er Svendborg Søfartsskole, som var glade for Sebastians besøg.


- I efteråret havde vi fornøjelsen af at have besøg af Sebastian og WorldCareersTV. Det kom der et rigtig godt afsnit ud af. Vi er rigtig glade for, at kampagnen har så meget fokus på de helt unge og på de menige uddannelser, og vi ser meget frem til at få det hele løbet godt i gang, siger Jens Frederiksen, der forstander på Svendborg Søfartsskole.

 
Fokus på kvinder i 2018
Det kommende år har generelt mange tiltag i pipelinen. Udover tilstedeværelser på de digitale og sociale medier vil World Careers også være massivt til stede i forhold til at stå ansigt til ansigt med de unge.


- Vi er klar med nye events rundt omkring i hele landet for både folkeskoleelever, HTX-studerende, maskinmesterstuderende, men også for både EUD og EUX studerende. Fælles for dem alle er, at de unge skal møde både de maritime uddannelsesinstitutioner og branchen. I samarbejde med Det Blå Danmark vil vi invitere de studerende ud i virksomhederne. 2018 bliver også et år, hvor der vil være fokus på kvinder, forældre og vejledere, så der er nok at gå i gang med, og vi glæder os, siger Anne Bay Riisager.Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mere gods tager toget til og fra Hamburg
- Skagen Havn har sendt udvidelse i udbud
- Udlejning af nye arealer er i gang
- DI Transport kommenterer havenudvikling som en afvikling
- Den rammer plet
- Færgerederi på Øresund skifter navn
- Politikerne i Kolding vil ændre byens havn
- EU-Parlamentets transportudvalg siger ja til frihandelsaftale med Japan
- Danske Rederier kalder Brexit-aftale for godt nyt
- Shippingfirma var alene formidler over for et handelsfirma
- Nyt digitalt værktøj skal ruste virksomheder til Brexit
- Gratis erhvervsfragt med færge er i strid med loven

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst