Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
ORGANISATORISK:

Søfartens Ledere skal være en del af Lederne

Tirsdag 16. januar 2018 kl: 11:15
Share  


Af: Redaktionen

Søfartens Ledere skal være en selvstændig del af Lederne fra 1. juli. Et samarbejdet med Danmarks største lederorganisation - Lederne - skal fremtidssikre søfartens lederes interesser, give adgang til stærkere og bredere medlemstilbud og frigive ressourcer til en styrkelse af Søfartens Lederes maritime faglighed. Lederne lægger op til, at aftalen med Søfartens Ledere kan inspirere andre mindre lederorganisationer til lignende beslutninger

- Vi har i bestyrelsen enstemmigt besluttet, at Søfartens Ledere skal være en del af Lederne. Sammenlægningen fremtidssikrer varetagelsen af medlemmernes interesser, giver adgang til bedre og bredere medlemsservice og frigiver ressourcer til at opruste sekretariatets maritime faglighed, siger Bjarne Cæsar Jensen, formand for Søfartens Ledere.


- Vi glæder os meget til samarbejdet med Lederne og til at kunne tilbyde vores medlemmer en endnu bredere vifte af medlemstilbud og et endnu stærkere fagligt fællesskab for maritime ledere og specialister både til søs og i land, fortsætter han.


Formanden for Lederne, Svend Askær, hilser beslutningen velkommen.


- Jeg er stærkt tilfreds med, at vi har fundet frem til en model, hvor Søfartens Ledere bevarer sin branchemæssige selvstændighed, mens organisationens medlemmer samtidig får glæde af den omfattende medlemsservice, som vi i Lederne kan tilbyde. For Lederne giver samarbejdet med Søfartens Ledere os kompetencer på et nyt og vældigt interessant område, og aftalen sikrer os vækst i vores i forvejen voksende medlemstal. Samtidig ser jeg aftalen mellem Lederne og Søfartens Ledere som en model, man sagtens kan forestille sig kopieret i forhold til andre mindre lederorganisationer, der skulle have lyst til at blive en del af familien, siger Svend Askær.


Lederne er en interesseorganisation for ledere og særligt betroede medarbejdere. Organisationen repræsenterer 105.000 medlemmer og har ledere og ledelse på sin dagsordenen. Søfartens Ledere er faglig organisation for skibsofficerer i den danske handelsflåde og andre ledere og specialister i det Blå Danmark. Foreningen har 4.000 medlemmer.


Samarbejdet med Lederne understreger Søfartens Lederes fokus på ledelse og kompetenceudvikling og foreningens position som Danmarks moderne, maritime organisation.


- Selvom vi bliver en såkaldt afdeling i Lederne, forbliver vi en selvstændig, maritim organisation. Vi får adgang til Ledernes mange, dygtige rådgivere og jurister og deres mange kurser og uddannelsestilbud, og samtidig bevarer vi vores uafhængige kommunikation, identitet og politiske interessevaretagelse. Vi bevarer også vores formue, ejendom og økonomiske frihed, påpeger Bjarne Cæsar Jensen.


Sammenlægningen giver desuden medlemmerne af Søfartens Ledere en økonomisk fordel. Vælger de at skifte fra for eksempel Min A-kasse til A-kassen LH har de udsigt til en årlig besparelse på ca. 1.900 kroner på det samlede kontingent.


Søfartens Lederes bestyrelse vil i de kommende måneder intensivere dialogen med medlemmerne, så alle spørgsmål om, hvad der skal ske, bliver besvaret. Dette sker i første omgang på Søfartens Lederes hjemmeside og sociale medier samt på en række medlemsmøder.


Sammenlægningen med Lederne skal, sammen med et forslag til nye foreningsvedtægter, vedtages på Søfartens Lederes generalforsamling 8. marts i Nyborg. Sker det, sendes beslutningen efterfølgende til urafstemning blandt alle foreningens aktive medlemmer.


I Lederne har hovedbestyrelsen på sit møde 13. januar foreløbigt godkendt fusionsplanerne. Den endelige godkendelse forventes at ske på Ledernes generalforsamling lørdag 26. maj.


Vedtages indstillingerne i begge organisationer, bliver Søfartens Ledere en del af Lederne med virkning fra 1. juli. Samme dato vil Søfartens Ledere skifte navn til Lederne Søfart.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- Analyse skal klarlægge konsekvenser ved sejlads i Arktis
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Gammel virksomhed får ny shipping-pratner
- Danske Rederier stiller skarpt på samarbejde med bachelorstuderende
- Dansk shipping-koncern deltager i byggeriet af storhavn ved Sortehavet
- Terminal-operatør har skåret ned på energiforbruget
- Verdens stærkeste havnearealerne i Esbjerg kører i Esbjerg
- EU strømliner meldeformaliteter for skibe
- Aarhus Havn nøler med landstrøm til skibe
- Styrelse inviterer til Brexit-vejledning

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst