Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vestre og Østre Stationsvej i Odense bliver letbane-arbejdsplads

Mandag 15. januar 2018 kl: 10:27
Af: Redaktionen

Odense Letbane P/S begynder mandag at bygge nye vejbaner, cykelstier og fortove på Vestre og Østre Stationsvej, så der bliver plads til letbanen. Det påvirker biltrafikken og betyder, at mange busser flytter til nye holdepladser ved Odense Banegaard Center - OBC. Tirsdag holder Odense Letbane og Odense Kommune infomøde om arbejdet

Vestre og Østre Stationsvej i Odense bliver letbane-arbejdsplads
Anlægsarbejdet begynder på samme tid på Vestre Stationsvej ned mod Vesterbro samt i den hidtidige busterminal OBC Østre Stationsvej (plads A-D), der ligger i Adamsgade. 


En del af Vestre Stationsvej - den mellem Vesterbro og Fjordsgade - bliver i forbindelse med arbejdet ensrettet i østlig retning frem til sommer for at skabe plads til vejarbejdet. Fra marts vil strækningen mellem Fjordsgade og Rugårdsvej også indgå i ensretningen.


I forbindelse med ensretningen på Vestre Stationsvej indføres der nogle restriktioner i Vindegade. Tung trafik uden ærinde forbydes helt hér, mens kørsel for busser bliver ensrettet i modsatte retning som på Vestre Stationsvej.
 

Cyklister får desuden en alternativ rute, da det bliver tilladt at cykle i den nordlige del af Kongensgade i hele døgnet på strækningen mellem Vindegade og stationsvejene. 
 

På Vestre Stationsvej vil der desuden blive lukket for adgangen til et antal sideveje i løbet af 2018.
 

På Østre Stationsvej begynder arbejdet som sagt i den hidtidige busterminal ved Østre Stationsvej. Derfor flytter busserne fra plads A-D til Dannebrogsgade samt til nye, midlertidige holdepladser ved Kongens Have og det tidligere musikbibliotek.
 
 
Fra april skal der arbejdes foran Odense Banegård. Til den tid vil der kun være én vejbane til rådighed i hver retning på Østre Stationsvej. Fra maj går arbejdet i gang på resten af Østre Stationsvej.
 

I løbet af sommeren, når arbejdet omkring banegården ifølge planen er afsluttet, skal trafikken køre i de nye vejbaner bagom Odense Banegård Center. Til den tid kan busserne flytte fra de midlertidige holdepladser ved Kongens Have til permanente holdepladser ved OBC på Østre Stationsvej.
 

Når arbejdet med at bygge nye vejforløb og byrum er færdigt, begynder selve sporarbejdet, hvor der også bliver bygget i alt tre letbanestationer langs stationsvejene. Der vil således blive arbejdet på Vestre og Østre Stationsvej mere eller mindre uafbrudt frem til foråret 2020.
 

Cyklister og fodgængere vil kunne passere på Vestre og Østre Stationsvej, men der kan komme perioder, hvor cyklister må stige af og trække forbi arbejdsarealet på grund af begrænset plads.
 

Der vil dog i hele perioden være adgang til alle butikker og butikscentre på strækningen.
 

Infomøde om anlægsarbejdet
I forbindelse med starten af anlægsarbejdet på Vestre og Østre Stationsvej inviterer Odense Letbane P/S og Odense Kommune til infomøde, hvor det kommende arbejde og de trafikale konsekvenser bliver gennemgået - og hvor man kan stille spørgsmål til fagfolkene bag projektet.
 

Infomødet bliver afholdt tirsdag 16. januar klokken 18.00 – 20.00 i Festsalen på Odense Rådhus.

 
Tilmelding er nødvendig og kan blandt andet ske her:











Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst