Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Kalundborg Havn skaber knap en femtedel af værditilvæksten

Tirsdag 9. januar 2018 kl: 08:29
Share  


Af: Redaktionen

Kalundborg Havn udgør en markant betydning for den regionale økonomi og beskæftigelse i Kalundborg Kommune. Det viser en oplandsanalyse foretaget af Syddansk Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning for Danske Havne, der er brancheorganisation for erhvervshavne i Danmark

Kalundborg Havn skaber knap en femtedel af værditilvæksten
Oplandsanalysn viser sammenhængen mellem de aktiviteter, som Kalundborg Havnhavde over kaj (gods, fisk, passagerer med mere) og indkomstdannelsen i 2016. Analysen fra SDU og CRT tydeliggør havnens betydning for den lokale og regionale økonomi ud fra en række faktorer som beskæftigelse, værditilvækst og skatteprovenu. 


Aktiviteterne på Kalundborg Havn medfører en værdiskabelse, der giver en lokal- og regionaløkonomisk værditilvækst på 2.739 millioner kroner. Det svarer til en andel på 18,1 procent af den samlede værditilvækst i Kalundborg Kommune.

 
Kalundborg Havns beskæftigelsesvirkninger og værditilvækst er grundlag for et skatteprovenu (indkomsts-, virksomhedsskatter, moms med mere) på 852 millioner kroner, hvilket udgør 12,6 procent af det samlede skatteprovenu for Kalundborg Kommune. 


Direktøren for Danske Havne, Bjørn B. Christiansen, siger, at oplandsanalysen for Kalundborg Havn er et godt grundlag for at vurdere havnens erhvervsmæssige betydning, ikke blot for kommunen, men også ud over kommunegrænsen.


- Analysen viser betydningen af Kalundborg Havn for lokalsamfundet både med hensyn til arbejdspladser og for det omkringliggende erhvervsliv, siger Bent Rasmussen, der er havnedirektør i Kalundborg Havn.


Forsker i CRT, der har stået for analysen, Nino Javakhishvili-Larsen, supplerer og peger på, at oplandsanalyserne viser, at de danske havne har potentialer, der kan påvirke de lokale økonomier i Danmark positivt.


Oplandsanalysen af Kalundborg Havn viser, at havnen direkte skaber en beskæftigelse, der svarer til 1.439 arbejdspladser. Omregnet, er 8,0 procent af kommunens beskæftigelse skabt af aktiviteterne i Kalundborg Havn.
 

Danske Havne, SDU og CRT har ønsket at tilvejebringe en model for oplandsanalyse, der sikrer en ensartet og troværdig vurdering af havnenes realøkonomiske effekter. Derfor giver modellen isoleret set udtryk for havnens aktiviteter over kaj. Dertil skal lægges de afledte virkninger for følgeindustrier og virkningerne af den almindelige indkomstdannelse. 
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færgerederi skabte rekordresultat efter kapacitetsudvidelse
- Dansk Erhverv bakker op om vækstteam for logistik og handel
- Nyt vækstteam skal sætte fokus på vækst i handels- og logistikerhvervene
- Dansk rederi bygger nyt skib til Den Engelske Kanal
- Djurslands største havn melder om vækst og gode udsigter
- Transportkoncern fra Skive åbner ny afdeling i Ålesund i Norge
- Dansk rederi lukker ro/ro-rute
- Flydende øresundsforbindelse øgede sin andel af personbilstrafikken
- Havne i Norge får forbindelse til Rotterdam
- Speditonsvirksomhed skifter ud i toppen
- Rederi-koncern vil udvide aktiekapitalen
- Sent forår betyder mere træ på havnen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst