Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Bornholmerfærge er søsat i Finland

Fredag 5. januar 2018 kl: 15:30
Share  


Af: Redaktionen

Bornholmerfærge er søsat i Finland

Bornholmslinjens kombinerede fragt- og passagerfærge blev fredag søsat på det finske værft, Rauma Marine Constructions, da de finske skibsbyggere lukkede vand ind i dokken, så færgen Hammershus fik vand under kølen


Bornholmerfærge er søsat i Finland
Byggeriet af den kombinerede fragt- og passagerfærge, som fra september skal sejle mellem Rønne og Køge samt på ruten mellem Rønne og Sassnitz, er foran tidsplanen, selvom byggeplanerne er blevet ændrer under vejs.


Ved byggeriets start i Finland var planen, at færgen skulle kunne medtage op til 400 passagerer. Men positive tilbagemeldinger fra Bornholm om blandt andet tysklandsrutens potentiale betød, at færgens design blev ændret flere gange, så der nu er plads til 720 passagerer. Færgen bliver central i rederiets strategi om at få flere tyske turister til Bornholm.


- Vi glæder os over den gode fremdrift i byggeriet. Kombinationen af denne helt nye færge og meget skarpe priser er afgørende for vores ambition om at udnytte det potentiale, som Tyskland har for Bornholm samt give en endnu bedre service på ruten Rønne-Køge, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.


Den nybyggede færge skal efter planen leveres og overtages på det finske værft 27. juni, hvor en besætning fra Molslinjen sejler den nye ropax-færge til Danmark.


På broen af den nye færge vil kaptajn Flemming Ejlersen stå. Han sejlede senest Express 3 hjem fra et værft i Tasmanien - en tur på 25.000 kilometer. Turen hjem fra Finland er små 600 sømil, hvilket svarer til godt 1.000 kilometer. Den tur tager et par dage.


Sådan så det ud fra oven, da vandet blev lukket ind i den finske dok, så Bornholmslinjens nye kombinerede fragt- op passagerfærge, Hammershus, kunne flyde frit.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Folketinget behandler lov om varebiler
- Grøn omstilling af transporten er nødvendig
- VLAK-Regeringen har lagt en energiplan frem
- Vognmand i Hedehusene har HMF på lastbilen
- Rapport om den grænseoverskridende trafik er lagt frem
- Transportmesserne i Jönköping bliver større
- Busvognmænd organiserer sig
- Lastbilchauffør kørte ind på bussernes gade
- DAF fejrede sin 90-års dag i strålende sol med veteraner fra historien
- Færgerederi skabte rekordresultat efter kapacitetsudvidelse
- Politiet kontrollerede 105 køretøjer ved Halsskov rasteplads
- Dommer i Roskilde lod hammeren falde over ulovlig vognmandsvirksomhed

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst