Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Murermester betaler forskellen

Fredag 5. januar 2018 kl: 11:21
Share  


Af: Redaktionen

24 elever fra en 8. klasse på Vestre Skole i Grenaa skal på studietur til London. Eleverne har arbejdet på at skaffe penge til turen siden sommerferien. Men da de skulle gøre kassen gjort op, kunne elever, forældre og lærere se, at de kun rakte til billetter med lavprisflyselskabet Ryanair, som bliver kritiseret for de løn- og arbejdsforhold, de ansatte arbejder under. Da Norddjurs Kommune har en politik, der betyder, at kommune ikke vil betale flybiletter til Ryanair, opstod der et problem

Forskellen mellem Ryanair-billetter og billetter med SAS var på 15.000 kroner. Norddjurs Kommune gav efter for pres fra forældre og gav dispensation. 


Det udløste efterfølgende en debat om Norddjurs Kommunes politik og om arbejdsforholdene hos Ryanair, der hidtil generelt har afvist at indgå aftaler med fagforeninger.


Debatten endte med, at murermester Lars Skov Vindum i Hadsten, der ikke ligger i Norddjurs Kommune, men i Favrskov Kommune.


Han siger følgende til Fagbladet 3F:


- Jeg har lært af min bedstefar, der var fagforeningsmand og min far, der var lastbilchauffør, at det er vigtigt med faste holdepunkter her i livet. Især en løn, som man kan leve af. Det er ikke tilfældet med Ryanair. Jeg bryder mig ikke om deres metoder over for de ansatte, som ikke har ordentlige løn- og arbejdsvilkår.


48-årige Lars Skov Vindum valgte derfor at skrive en check på de 15.000 kroner, som eleverne manglede. 


- Nogle gange er man bare nødt til at ofre noget på en sag, man tror på. Jeg er flasket op med, at der skal være orden i tingene, siger han videre.


De 24 elever fra 8. klasse på Vestre Skole i Grenaa har indsamlet knap 45.000 kroner ved at sælge skrabejulekalendere og arbejde på et pakkeri. 


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Socialdemokraternes transportordfører vil have et ja eller et nej fra transportministeren
- Kørsel med håndholdt teleudstyr skal give klip i kørekortet
- Midttrafik har fået ny bestyrelse
- Storm lukker lufthavnen ved Amsterdam
- Færgerederierne har fejret 50 år
- Politiet flytter 125 årsværk fra Sjælland til Jylland
- Ny app skal gøre det bil-lettest at tage med bus og tog
- Plustur kører i hele Nordjylland
- Østre Landsret slog bøderne fast
- Molslinjen vil ansætte 300 til Bornholmslinjen
- Vejafgiften skal stige
- Movias nye bestyrelse er på plads

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst