Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION EFTER AFSTEMING OM TAXILOV:

Taxilov-vedtagelse lover godt for fremtiden

Torsdag 14. december 2017 kl: 10:50
Af: Redaktionen

Vognmandsorganisationen DTL er optimistisk efter, at et stort flertal i Folketinget torsdag vedtog en ny taxilov, hvor et ændringsforslag om løn- og arbejdsforhold fra Enhedslisten var blevet indarbejdet efter, at det fandt tilslutning fra Dansk Folkeparti. DTL tager dagens afsteming som et signal fra et folketingsflertal, at det samme skal gælde på bus- og godsområdet

- Det er meget opmuntrende, siger DTL’s administrerende direktør, Erik Østergaard, og fortsætter: 


- Enhedslistens Henning Hyllesteds ændringsforslag bryder det dødvande, som opstod ovenpå Nortra-dommen. Det førte som bekendt til kaotiske tilstande på alle områder af erhvervstransport. Så det glæder mig meget, at Dansk Folkeparti og Kim Christiansen ender med at stemme for ændringsforslaget.


Erik Østergaard mener, at vedtagelsen i dag sender dét klare signal, at den samme logik også må gælde på busområdet og på godstransportområdet. 


- Derfor har vi en klar forventning om, at Dansk Folkeparti også på disse områder vil stemme for Enhedslistens ændringsforslag. Det er det eneste logiske, påpeger Erik Østergaard og fortsætter:


- I alle dele af branchen slås vi mod social dumping og unfair konkurrence. Godskørselslovens prragraf 6, stk. 3 har hidtil sikret, at der blev opretholdt et vist niveau for ordnede løn- og arbejdsforhold, men dét smadrede Nortra-dommen. Med Henning Hyllesteds forslag vender vi tilbage til retstilstanden før dommen. Og det er der grund til at glæde sig over, for ellers var der åbnet op for et ræs mod bunden. For den del af erhvervet, der dels kerer sig om ordnede forhold og ordentlighed, og dels ved, at også danske vognmænd bliver presset af løndumping, er det vigtigt, at vi slås for et vist niveau.


Enhedslistens ændringsforslag, som blev endeligt vedtaget i Folketinget i dag, lyder således:


Krav til løn- og arbejdsvilkår
Paragraf 10. Indehaveren af en tilladelse til erhvervsmæssig persontransport skal følge de bestemmelser, der sikrer de ansatte løn, herunder særlige ydelser, samt arbejdstid og andre arbejdsvilkår, som ikke er mindre gunstige end dem, der gælder for arbejde af samme art i henhold til en kollektiv overenskomst indgået af de inden for det pågældende faglige område mest repræsentative arbejdsmarkedsparter i Danmark, og som gælder på hele det danske område.


Ved dagens afstemning stemte 89 for forslaget, mens 15 stemte imod. 104 ud af Folketingets 179 medlemmer deltog i afstemningen.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst