Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Nordisk voldgiftsinstitut er sat i søen

Onsdag 29. november 2017 kl: 10:59
Share  


Af: Redaktionen

En ny nordisk voldgift til at løse maritime og offshore tvister er en realitet. Danske Rederier glæder sig over at have fået endnu et redskab til at skabe aktivitet og know-how i Det Blå Danmark

Reglerne er på plads, og der er nu nordisk enighed om at etablere en forening i Norge som den formelle ramme for instituttet. Meningen er så, at denne forening skal stiftes med hvert af de nordiske lande som deltager. I Danmark er den danske søretsforening medstifter for at undgå unødig bureaukrati.  

 
- Vi har arbejdet frem til denne dag længe. Vi er stolte over at repræsentere Det Blå Danmark i stiftelsesfasen. Det er dog tanken at finde repræsentanter med bredere faglig ballast og profil til at overtage fremover, siger formanden for den danske søretsforening, advokat Henrik Thal Jantzen og bestyrelsesmedlem, advokat Peter Appel.
 

Der er også blå støtte til instituttet, som en vej til at skabe nye muligheder for de danske redere.

 
- Det er vigtigt, at vi hele tiden er med til at skabe nye forretningsområder til gavn for dansk erhverv og dermed også Danmark i almindelighed. Vi ser gerne, at en større del af de maritime sager løses her, og at vi i Danmark  bliver endnu stærkere på den juridiske ekspertise i shippingsager, siger Per Zerman, Head of Legal fra rederiet Norden.


I dag er London et maritimt knudepunkt for blandet andet forsikring, mægling og tvistløsning. Ordlyden i standardkontrakter inden for shipping er næsten også altid, at tvister skal bedømmes efter engelsk ret og ved voldgift ved de engelske domstole.
 

- Timingen for den nordiske voldgift er god, da det er usikkert, om engelske domme fortsat vil kunne fuldbyrdes på en effektiv måde efter Brexit. Vi vil derfor arbejde for, at muligheden for nordisk voldgift finder vej ind i standardkontrakterne, da processen i nordisk voldgift ikke er nær så tung som i andre lande, siger erhvervsjuridisk chef i Danske Rederier, Henriette Ingvardsen.
 

Fakta om nordisk voldgiftsinstitut - og voldgift
  • Et nordisk voldgiftsinstitut vil give nordiske rederier - og andre maritime aktører som lastesiden, havne, maritime leverandørvirksomheder og forsikringsselskaber - mulighed for at vælge deres hjemmebane til tvistløsning
  • Voldgift bruges ofte i internationale sager, da parterne gennem voldgift kan vælge et neutralt forum, hvor de har indflydelse på voldgiftsrettens sammensætning, sagsbehandling og retsanvendelse. Hertil kommer, at voldgiftskendelser som følge af internationalt samarbejde i meget større udstrækning end domme er sikret mulighed for fuldbyrdelse internationalt
 
Initiativet til det nordiske voldgiftsinstitut er blevet til med støtte fra den Danske Maritime Fond, som har understøttet den afklarende fase.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- DI Transport kommenterer havenudvikling som en afvikling
- Den rammer plet
- Færgerederi på Øresund skifter navn
- Politikerne i Kolding vil ændre byens havn
- EU-Parlamentets transportudvalg siger ja til frihandelsaftale med Japan
- Danske Rederier kalder Brexit-aftale for godt nyt
- Shippingfirma var alene formidler over for et handelsfirma
- Nyt digitalt værktøj skal ruste virksomheder til Brexit
- Gratis erhvervsfragt med færge er i strid med loven
- Øget samhandel mellem Afrika og EU kræver gode vilkår for skibsfarten
- Maritime virksomheder rekrutterer via sociale medier
- Ny superfærge til Kattegat er sat i søen i Australien

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst