Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Trafikken til de danske øer sejler fremad

Mandag 20. november 2017 kl: 14:19
Share  


Af: Redaktionen

Sidste års prisnedsættelser på færgebilletter til de danske øer har i høj grad haft den ønskede effekt. Tallene fra en række færgeruter fortæller om en voksende trafik til øerne


De nyeste trafiktal fra Rederiet Færgen, der betjener færgeruter mellem Sjælland/Sverige-Bornholm, Sjælland-Samsø, Jylland-Fanø, Fyn-Als og Langeland-Lolland, viser, at i september og oktober er overført i alt 211.566 personbiler. Det er en stigning på 3,2 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016, som vel at mærke var en periode med markant vækst på grund af prisnedsættelserne som følge af trafiktal ligestilling. Billetpriserne blev sidste efteråret sat ned med op til 53 procent på ruterne til Bornholm, Samsø og Fanø.
 

- Vi kan med stor sikkerhed sige, at prisnedsættelserne har virket efter hensigten. Sammen med øernes og vores eget arbejde med at gøre øerne mere tilgængelige har de skabt præcis den ønskede effekt og gjort interessen for samtlige danske øer endnu større, end den var i forvejen. Samtidig bliver øerne ved med at udvikle deres turismeprodukt, som rammer noget helt essentielt via øernes ro og idyl, den smukke natur og de fantastiske fødevarer, siger Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef i Færgen.

 
At tiden efter prisnedsættelserne har budt på ekstraordinær trafik bliver ligeledes understreget af, at sommerens trafiktal viste rekorder for samtlige øer, som Færgen har ruter til. Her udgjorde juli således den største rejsemåned nogensinde for ruterne mellem Ystad og Rønne, Kalundborg og Samsø, Fyn og Als samt Langeland og Lolland. Ligeledes var der trafikrekord for ruten mellem Esbjerg og Fanø, da lørdag 22. juli udgjorde rutens største rejsedag nogensinde.  

 
Trafiktallene år til dato viser endvidere, at der fra januar til oktober 2017 er overført i alt 1.051.843 personbiler via Færgens færgeruter til de danske øer. Det er en stigning på 5,9 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016.

 
Nedsættelsen af priserne på færgebilletter til en række danske øer uden for højsæsonen skete første gang pr. 1. september 2016. Initiativet har til formål at styrke turismen og at gøre det mere attraktivt at bosætte sig på øerne. Det skal ske ved at indføre trafiktal ligestilling, hvilket dækker over en politisk ambition om, at det bør koste slutbrugeren det samme at sejle en bestemt strækning som at køre den tilsvarende strækning i bil. 
 

Som yderligere forklaring på de voksende trafiktal peger Lindy Kjøller på, at alle Færgens ruter nu er omfattet af Brobizz-ordningen, hvilket har gjort indtjekningen lettere og færgeoplevelsen som sådan mere fleksibel.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Den servicerede bil holder i den grønne zone
- DI Transport kommenterer havenudvikling som en afvikling
- Pakkedistributør er parat til årets travleste tid
- 69-årig man er sigtet for indsmugling af hash og amfetamin
- Slageri-koncern stiller krav til sine transportører
- Danish Crown’s initiativ kan ikke stå alene
- Scania indfører en ny zone
- Politiet var i aktion mod social dumping i Greve
- Færgerederi på Øresund skifter navn
- Transportvirksomhed udvider samme-dags koncept på tværs af Øresund
- Lønudviklingen aftager en smule
- Scania’s transportlaboratorium vil køre fossiltfrit

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst