Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Tidligere Mærsk-chef bliver bestyrelsesformand i Unifeeder

Mandag 13. november 2017 kl: 13:40
Share  


Af: Redaktionen

Den store paneuropæiske feeder- og shortsea-operatør, Unifeeder, har fået ny bestyrelsesformand. Det er Nils Smedegaard Andersen, som er tidligere chef for A.P. Møller - Maersk A/S. Nils Smedegaard Andersen afløser Jesper Præstensgaard - tidligere CCO i Hapag-Lloyd CCO - som fortsætter som næstformand

Nils Smedegaard Andersen er i dag professionelt bestyrelsesmedlem og strategisk rådgiver for blandt andre Nordic Capital’s fonde, der købte Unifeeder i 2013.


Nils Smedegaard Andersen er i øjeblikket bestyrelsesmedlem i BP plc og Unilever samt bestyrelsesformand for den internationale detailhandelskæde Dansk Supermarked A/S. 


Rollen i Unifeeder er hans første bestyrelseshverv i logistik- og shippingsektoren, siden han forlod A.P. Møller - Maersk. 


- Det er en spændende opgave. Unifeeder er et veldrevet selskab, der udfylder en vigtig rolle som partner for både globale containerrederier og industrikunder på tværs af Europa. Unifeeder har de senere år væsentligt udbygget sit netværk og styrket sit servicetilbud, og jeg ser frem til at arbejde sammen med ledelsen om at styrke Unifeeder’s markedsposition yderligere ved at etablere tættere relationer til kunderne, videreudvikle servicetilbuddet og gå ind i nye markeder, eventuelt via opkøb og alliancer, siger Nils Smedegaard Andersen i en kommentar til sin nye rolle.


Under det nuværende ejerskab, som ledes af Nordic Capital, er Unifeeder vokset til at blive den største, uafhængige paneuropæiske feeder- og shortsea- operatør. Unifeeder’s netværk dækker 96 havne i Nord- og Vesteuropa, Middelhavet (inklusiv Nordafrika og Mellemøsten) samt Sortehavet. Udviklingen har været understøttet af opkøb og investeringer i nye shared service centre, regional restrukturering, en række initiativer til at forbedre driften samt fokus på organisk omsætningsvækst, ikke mindst i shortsea-forretningen. 


- Vi ser frem til at trække på Nils Smedegaard Andersens sektorkendskab, netværk og strategiske indsigt for yderligere at fremme den organiske og akkvisitive vækst. Han vil støtte os i indsatsen for at styrke Unifeeder’s strategiske position og værdiskabelse for kunderne, siger Lars Terney, der er partner i NC Advisory A/S, som rådgiver Nordic Capitals fonde, og er medlem af Unifeeder’s bestyrelse.


I 2017 venter Unifeeder en organisk vækst på over 10 procent i transportmængderne og en endnu højere vækst i indtjeningen, drevet af stordriftsfordele, høj kapacitetsudnyttelse samt proces- og IT-optimeringer. Unifeeder har vundet markedsandele og drager også fordel af stigende volumener i de kommercielle feeder-markeder og vedvarende høj vækst i shortsea- forretningen. 


Om Unifeeder 
  • Unifeeder opererer ca. 60 indbefragtede skibe, som årligt transporterer ca. 3,2 millioner teu (20-fods containere) og gennemfører ca. 12.000 havneanløb
  • Unifeeder betjener to forskellige markeder: Feeder Services transporterer containere fra de vigtige europæiske hubs til regionale havne og giver dermed de store, internationale containerrederier adgang til havne og regioner, som ellers ville ligge uden for deres rækkevidde. Shortsea Services tilbyder multimodal, full-load dør-til-dør transport af containeriseret last i hele Europa ved at kombinere transport til søs med tredjeparts logistikydelser på vej og/eller bane
  • Unifeeder blev grundlagt i 1977 og har hovedkvarter i Aarhus
  • Unifeeder har omkring 380 medarbejdere og er repræsenteret i 25 lande
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportkoncern er klar til vækst og opkøb
- Analyse skal klarlægge konsekvenser ved sejlads i Arktis
- DSV vil give mere for aktierne i konkurrent
- Panalpina er i dialog med konkurrent om samarbejde
- Gammel virksomhed får ny shipping-pratner
- Danske Rederier stiller skarpt på samarbejde med bachelorstuderende
- Dansk shipping-koncern deltager i byggeriet af storhavn ved Sortehavet
- Terminal-operatør har skåret ned på energiforbruget
- Verdens stærkeste havnearealerne i Esbjerg kører i Esbjerg
- EU strømliner meldeformaliteter for skibe
- Aarhus Havn nøler med landstrøm til skibe
- Styrelse inviterer til Brexit-vejledning

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst