Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Brexit påvirker dansk erhvervslivs digitale forandring

Onsdag 8. november 2017 kl: 10:28
Share  


Af: Redaktionen

De fremtidige konsekvenser af Brexit - Storbritanniens farvel til at være et EU-land - har haft stor betydning for det danske erhvervslivs digitale transformation. Det viser en ny rapport, der tager temperaturen på de europæiske landes digitalisering

Selvom forhandlingerne om Storbritanniens farvel til EU er havnet i dødvande, har det danske erhvervsliv konkluderet, at konsekvenserne vil være store, og det har haft en effekt på deres digitale indsats. Virksomheden Interoute, som råder over en global cloudservice-platform og ejer og forvalter et af Europas største netværk, har gået det europæiske erhvervslivs digitale transformation efter i sømmene i en ny rapport.


Ifølge rapporten - The challenges facing European IT decision-makers engaged in digital business transformation - svarer 49 procent af det danske erhvervsliv, at de fremtidige konsekvenser af Brexit har gjort dem nervøse for at binde sig til lange it-projekter, mens 57 procent enten har nedlagt et digitaliseringsprojekt eller sat hele omstillingen på pause, før de endelige konsekvenser ved Brexit er kendte.


- Det danske erhvervsliv vil gerne digitalisere sin kerneforretning, men Brexit er stadig et ubeskrevet blad, og det får mange virksomheder til at holde igen. I hele det europæiske erhvervsliv var det danske faktisk det, der var mest påpasseligt med den digitale indsats, siger Jesper Aagaard, der er nordisk chef hos Interoute.


Rapporten viser også, at Brexit har gjort cloud-løsninger mere populære blandt erhvervslivet. 46 procent af det danske erhvervsliv vil på grund af Brexit flytte deres løsninger i skyen for at forstærke deres legacy-applikationer, og det er der ifølge Jesper Aagaard en god grund til.


- Digital transformation handler om at skabe en organisation, der er fleksibel nok til at kunne reagere på markeds- og geopolitiske forandringer. Og det kræver en ICT-infrastruktur, der foranlediger forandring. I stedet for at fastlænke en virksomhed til en specifik infrastruktur skal virksomhedens platform og leverandør gøre det muligt at ændre løsning i takt med, at markedet ændrer sig, siger Jesper Aagaard, der uddyber, at det især er den finansielle sektor, der søger mod cloud-løsninger.


På trods af Brexit’s konsekvens for erhvervslivets digitale indsats mener 70 procent af de adspurgte danske virksomheder, at Brexit giver en ny forretningsmæssig mulighed for deres virksomhed. Hos nabolandet Sverige er det 49 procent.


Svært at nå i mål
Selvom en række digitale indsatser er lagt i skuffen, arbejder en stor del af erhvervslivet fortsat aktivt for at sætte strøm til deres kerneforretning (43 procent), men mange forhindres på grund af mangel på talent og budget. 


De adspurgte blev bedt om at rangliste udfordringerne, og 63 procent af erhvervslivet ser de små budgetter som den største udfordring, mens 57 procent mener, at manglen på kompetencer og medarbejdere er den største hæmsko.


- Erhvervslivet taler meget om digitalisering, og vi ser, at direktionsgangen også nu er begyndt at tage ansvar for at få det øverst på dagsordenen, men det er et kæmpe problem, at de udfordres af manglen på dygtige medarbejdere. Det bremser den digitale omstilling og i sidste ende virksomhedens vækst. Der skal mere fokus på uddannelse, hvis det danske erhvervsliv skal i mål med deres digitale strategi, siger Jesper Aagaard.


25. maj 2018 træder EU’s nye Persondataforordning (GDPR) i kraft, og der venter store bøder til de virksomheder, der ikke har styr på deres data, men ifølge rapporten har det ikke været erhvervslivets primære fokus. Her har 37 procent valgt en cloud-infrastruktur for at sikre, at man overholder GDPR.


Resultaterne fra denne undersøgelser stammer fra rapporten, The challenges facing European IT decision-makers engaged in digital business transformation, der undersøger de faktorer, der påvirker den digitale omstilling, og hvordan it-professionelle forbereder sig på forandringen.


Interesserede kan hente den ovennævnte rapporten her:
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU-Parlamentet stemmer og EU-Kommissionens vejpakke
- Lastbilchauffør slap uskadt
- Tre mænd er dømt i større sag om hash-smugling
- Vejdirektoratet udvider Motorvej E20 over Fyn
- Tre finalister til “Årets Transportvirksomhed 2019” bliver fundet lørdag
- Transportmessen i Herning er i gang
- Nyt trafikanlæg over Motorvej E20 ved Odense fungerer efter hensigten
- Esbjerg Havn fik et godt jubilæumsår
- Hønnikerne har 500 heste som trækdyr
- Limfjordshavn kom ud med overskud
- Dansk trailerspecialist åbner i Sverige
- Vognmandsorganisation melder alt klar til transportmesse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst