Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Lavprisflyselskab flyver højt op med passagertal og resultat

Torsdag 26. oktober 2017 kl: 12:16
Share  


Af: Redaktionen

Det norske lavprisflyselskab, Norwegian, der er det sjette største i verden, har fremlagt et kvartalsrapport, der viser et nettoresultat på 1 milliard norske kroner for årets tredje kvartal. Det er en forbedring på fire procent i forhold til samme kvartal sidste år. Belægningen er steget til knap 92 procent

Norwegian fremhæver, at udviklingen har været stabil god på alle de markeder, hvor selskabet opererer. Især har væksten været stor i USA og Spanien.


I alt fløj 9,8 millioner passagerer med Norwegian, hvilket er en stigning på 14 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Stigningen i antal passagerer var størst i USA (79 procent) og Spanien. Belægningen steg til 91,7 procent og kapacitetsvæksten var på 25 procent.


Selskabet har sat 10 nye fly i trafik. Der er tale om fire Boeing 737 MAX, en Boeing 737-800 og fem Boeing 787-9 Dreamliner. De nye fly reducerer i kombination med en høj belægning miljøudslippene per passagerkilometer. I tredje kvartal blev udslippene reduceret med to procent per passagerkilometer.


I tredje kvartal omsatte Norwegian for godt 10 milliarder norske kroner. I samme kvartal sidste år var omsætningen på 8,3 milliarder norske kroner. 


- Jeg er meget tilfreds med både passagervæksten og belægningen dette kvartal. I løbet af vores 15 år i luften har knap 210 millioner passagerer vist os tillid og rejst med os. Stadig flere rejsende fra USA, Spanien og andre dele af verden bidrager til den stærke vækst. Det viser, at vores globale strategi er ved at få fodfæste, siger koncernchef Bjørn Kjos, der fortsætter:


- Vi har imidlertid haft betydelige ekstraomkostninger til indleje af fly og kompensation til forsinkede passagerer, som påvirker resultatet kraftigt. Udviklingen fremover ser dog god ud i form af billetsalg på både etablerede og nye ruter.


I løbet af kvartalet har Norwegian startet 14 nye interkontinentale ruter med blandt andet Singapore, Denver og Seattle som nye destinationer på rutekortet. Koncernens britiske datterselskab, Norwegian Air UK, fik amerikansk flyvetilladelse og et samarbejde med easyJet blev lanceret. Sammen med UNICEF fyldte Norwegian en splinterny Dreamliner med nødhjælp til 300.000 børn i Yemen. Det var den fjerde nødhjælpsflyvning på ligeså mange år.


Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Piloter hos irsk lavprisflyselskab strejker for bedre løn- og arbejdsforhold
- Østjylland får ny forbindelse til London-området
- Lavprisflyselskab flyver passagertal til nye højder
- Lufthavnen på Djursland oplevede markant vækst i juli
- Aalborg Lufthavn blev i juli benyttet af 153.129 passagerer
- Shipping-koncern står for flere helikoptertransporter
- Flere rejser langt væk
- Irsk lavprisfæyselskab blier ramt af strejke - ansatte vil have bedre løn
- Norsk flyselskab åbner ny langrute-base i København
- Danmark har fået en flyprofessor i Aalborg
- Den norske regering har solgt sine aktier i SAS
- Skandinavisk flyselskab åbner rute til Hong kong fra København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst