Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

PostNord får 2,2 milliarder svenske kroner til omstilling

Mandag 23. oktober 2017 kl: 10:10
Af: Redaktionen

PostNords ejere, den danske og svenske stat, indgik fredag en aftale om at støtte omstillingen af den danske del af PostNord med 2,2 milliarder svenske kroner - det svarer til 1,7 milliarder danske kroner til dagens kurs. En del af pengende skal gå til opsigelse af danske medarbejdere, der er ansat på særlige vilkår hos PostNord

Aftalen er ifølge PostNord bygget sådan op, at den danske stat bidrager med 1,533 milliarder svenske kroner - cirka 1.186 milliarder danske kroner - som skal gå til at opretholde postomdelingen og til at dække de ekstra omkostninger, som PostNord får, når de danske medarbejdere, der er ansat på særlige vilkår, skal sige op. De ansatte på særlige vilkår er tidligere tjenestemænd.


Derudover udgør cirka 267 millioner svenske kroner - cirka 207 millioner danske kroner - et egenkapitalbidrag fra den danske stat og cirka 400 millioner svenske kroner udgør et egenkapitalbidrag fra den svenske stat. 


- Digitaliseringen betyder, at det er nødvendigt med en markant omstilling af den danske virksomhed. Vi er derfor meget glade for, at ejerne er blevet enige om en finansiering og står sammen om at bakke op om PostNords virksomhed. Det betyder, at vi kan holde tempoet i omstillingen af den danske virksomhed. Sammen med de varslede ændringer i den svenske postlov skaber det de bedste forudsætninger for koncernens fortsatte stabilitet og strategiske udvikling, siger Jens Moberg, der er bestyrelsesformand i PostNord.


- Når omstillingen er gennemført, kan vi opretholde vores samfundsservice med en lønsom brevvirksomhed, selv om der er lave brevmængder i Danmark. Og vi kommer til at blive rollemodel for alle postselskaber i verden, som også oplever faldende brevmængder, siger han videre.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst