Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Rumænsk lastbil blev standset for AdBlue-fusk for anden gang

Torsdag 19. oktober 2017 kl: 11:15
Share  


Af: Redaktionen

Tungvognscenter Syd under Sydøstjyllands Politi standsede torsdag i sidste uge en rumænsk lastbil og konstaterede, at der var manipuleret med bilens AdBlue-system, der skal begrænse lastbilens miljøbelastning. Det var anden gang politiet standsede lastbilen og konstaterede fusk med AdBlue-systemet. Derudover var der pillet ved lastbilens tachograf

Politiet standsede den rumænske lastbil ved Ustrup Rasteplads i Sønderjylland. Ved den tidligere kontrol fik den rumænske transportvirksomhed en bøde og et påbud om at få reparere køretøjet.


Ved kontrollen i torsdags kunne politiet konstatere, at AdBlue-anlægget var manipuleret på den samme måde og med den samme fejl på anlæggets NOX-sensor som sidst. Desuden var der kun vand i lastbilens AdBlue-tank og ikke AdBlue-væske, som anlægget sprøjter ind i lastbilernes udstødning for at reducere udslippet af miljøbelastende NOX-forbindelser (NOX er kvælstofoxider, der er skadelige for mennesker og dyr). Når et AdBlue-anlæg på en lastbil sættes ud af drift, forurener den op mod tyve gange mere end tilladt.


Politiet kunne også konstatere, at der var pillet ved lastbilens tachograf. Politiet kunne se, at der var uoverensstemmelse mellem lastbilens tachograf og systemets sensor (Kitas). En undersøgelse viste, at der var manipuleret med Kitas-sensoren. Ved en større undersøgelse af lastbilens ledningsnet fandt politiet en aktiveringsdel, som kunne påvirke lastbilens kitas-sensor.


Da den rumænske transportvirksomhed ikke ønskede at få AdBlue-anlægget, Kitas-sensoren og kontrolapparatet repareret i Danmark, skal lastbilen bugseres ud af Danmark og må først anvendes igen, når forholdene er bragt i lovlig stand.


I øjeblikket afventes bødekrav og omkostninger til virksomhed og chauffør.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Den servicerede bil holder i den grønne zone
- DI Transport kommenterer havenudvikling som en afvikling
- Pakkedistributør er parat til årets travleste tid
- 69-årig man er sigtet for indsmugling af hash og amfetamin
- Slageri-koncern stiller krav til sine transportører
- Danish Crown’s initiativ kan ikke stå alene
- Scania indfører en ny zone
- Politiet var i aktion mod social dumping i Greve
- Færgerederi på Øresund skifter navn
- Transportvirksomhed udvider samme-dags koncept på tværs af Øresund
- Lønudviklingen aftager en smule
- Scania’s transportlaboratorium vil køre fossiltfrit

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst