Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

VLAK-Regeringen vil fremme deleøkonomien i Danmark med en ny strategi

Mandag 9. oktober 2017 kl: 11:35
Share  


Af: Redaktionen

Regeringen har i dag lanceret en samlet strategi for, hvordan deleøkonomi kan fremme væksten i Danmark. Strategien indeholder en række initiativer, der efter VLAK-Regeringens opfattelse vil gøre det lettere at være virksomhed baseret på deleøkonomi og mere attraktivt at være forbruger, samtidig med, at virksomheder og enkeltpersoner betaler deres skat

Det var VLAK-Regeringens erhvervsminister, skatteminister og transport- bygnings- og boligminister, der præsenterede den nye strategi for deleøkonomi, som indeholder i alt 22 initiativer, som skal bidrage til at skabe mere tillid i deleøkonomien, sikre korrekt skattebetaling, understøtte at deleøkonomien bidrager til nye jobmuligheder og sikre, at Danmark også i fremtiden kan følge med udviklingen på området.


- Med strategien gør vi det lettere både at være borger og virksomhed i deleøkonomien. Der ligger et enormt vækstpotentiale i deleøkonomien, og derfor vil vi med strategien sikre, at deleøkonomien vokser i Danmark, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og fortsætter:


- Vi skal have flere og større deleøkonomiske virksomheder. Og vi skal have flere danskere til at udnytte alle de nye muligheder, deleøkonomien giver os. Det vil skabe udvikling og vækst, som både kommer miljøet, samfundet og den enkelte borgers privatøkonomi til gavn.


Deleøkonomi giver efter VLAK-Regeringens opfattelse borgerne større valgfrihed og nye muligheder for at tjene penge på for ekempel at leje deres bolig eller bil ud. Men det er afgørende, at danskerne, der er aktive i deleøkonomien, betaler den skat de skal. Derfor vil VLAK-Regeringen etablere en digital indberetningsløsning, der skal sikre, at deleøkonomiske virksomheder automatisk kan indberette deres brugeres indtægter til Skat.


- Deleøkonomien rummer et kæmpe potentiale for vækst og velstand i Danmark, og det skal vores skatteregler selvfølgelig understøtte. Løsningen er at gøre det både enkelt og økonomisk attraktivt for danskerne at bruge de deleøkonomiske platforme, som samarbejder med skattevæsenet. På måde får danskerne mere gunstige skattevilkår – og skattemyndighederne har større sikkerhed for, at alle betaler den rette skat. Det tager vi et stort skridt i retning af i dag, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).


Med den nye strategi vil VLAK-Regeringen gøre det mere attraktivt for danskerne at bruge deleøkonomien. Derfor vil regeringen blandt andet forenkle fradraget for privat udlejning af helårsboliger og sommerhuse og indføre et helt nyt fradrag for bil- og bådudlejning.


Samtidigt er det vigtigt, at der er klarhed omkring de gældende regler. Derfor vil VLAK-Regeringen sætte en klar grænse for, hvor mange dage om året man må korttidsudleje deres bolig.


Ligeledes vil VLAK-Regeringens oprette én indgang til det offentlige for deleøkonomiske virksomheder, hvor virksomheder hurtigt kan få svar, hvis de oplever at regler står i vejen for deres forretningskoncept.  Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tanktransportvirksomhed udvider i Vejle
- Vognmandsorganisation foretrækker normaltid
- To tredjedele af kommunerne deltager i uopmærksomhedskampagne
- 93 procent tager afstand fra uopmærksom kørsel
- Elektriske distributionslastbiler kommer på gaden
- Lørdag er vognmændenes dag på Fyn
- Tyve tog tyve paller eller flere i Birkerød
- Tyve tog tyve paller eller flere i Birkerød
- Tyve borede ned til olien - i en tank
- Ford lancerer ny to-tons Transit på IAA i Hannover
- 28-årig svensk mand skal for en dommer i sag om tyveri fra lastbiler
- Polsk chauffør tog trofæet hos Volvo Trucks i Sverige

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst