Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Afgiftsdebat trak bilsalget ned

Mandag 2. oktober 2017 kl: 11:32
Af: Redaktionen

Fire ugers offentlig debat om bilafgifterne satte spor i salget af nye personbiler i september. Det samlede antal solgte nye personbiler i september blev på 14.371 mod 18.477 i september sidste år - et fald på 22,2 procent


De Danske Bilimportører peger på, at halvdelen af salget af nye biler i september lå efter 21. september, hvor VLAK-Regeringen og Danske Folkeparti indgik en politisk aftale om nye bilafgifter.


De Danske Bilimportører vurderer, at aftalen om generelt lavere bilafgifter vil sætte gang i bilsalget igen med høje tal for de kommende måneder.


Det faldende salg af nye biler i september har betydet, at det bilsalg fra januar til og med september blev på 168.675 mod 168.468 i 2016.


- Det forspring, vi har set i bilsalget gennem hele 2017 i forhold til 2016, er blevet udvisket af det lave salg i perioden med usikkerhed om bilafgifterne, påpeger De Danske Bilimportører.


Organisationen peger på, at bilsalget i september var præget af biler, hvor den forventede påvirkning af eventuelle nye bilafgifter var af mindre betydning for brugeren. I den sidste uge af september var bilsalget præget af biler, der med de nye bilafgifter vil stige væsentlig i pris, og derfor skulle leveres inden de nye afgifter træder i kraft tirsdag 3. oktober. 


- Vi havde gerne været foruden den offentlige debat om nye bilafgifter og den store usikkerhed som den skabte blandt køberne og forhandlerne. Endelig er der nu skabt ro om afgifterne, hvilket betyder at vi nu forventer at se en stigning i efterspørgslen igen.  Vi forventer igen at se et stabilt marked, når de nye og generelt lavere afgifter træder i kraft 3. oktober, siger direktør hos De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen.


- De nye bilafgifter vil få kunderne til at se på lidt andre typer biler end hidtil. Erfaringen fra de seneste afgiftslettelser viser at kunderne holder deres bilbudget, så med generelt lavere afgifter forventer vi fokus på de lidt større biler. I den nye aftale er brændstoffradraget blevet justeret, så det bedre kan betale sig at købe en bil, der kører langt på literen. Derfor forventer vi også en drejning i retning af mere miljøvenlige biler, ligesom biler med mere sikkerhedsudstyr vil blive prioriteret højere, siger han.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller
- Aarhus Kommune vil nedlægge letbanestop med få passagerer
- Banedanmark skal undersøge tre mulige linieføringer
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Hvordan binder vi Danmark bedre sammen?
- Fjernbusterminal åbner i København 6. juni
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Starten af året har budt på mange tog til tiden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst