Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU og NATO vil styrke samarbejdet om maritim cybersikkerhed

Torsdag 21. september 2017 kl: 11:09
Af: Redaktionen

Danske Rederier deltager i en konference om cybertrusler indenfor det maritime område, som afholdes af EU og NATO torsdag og fredag i denne uge. De to organisationer vurderer, at et styrket samarbejde er nødvendigt for at imødegå cybertrusler effektivt. Det kan eksempelvis ske ved informationsdeling om aktuelle hændelser og deling af generel viden om, hvilke trusler andre medlemslande står over for

Sikkerhedskonferencen har blandt andet til formål at bringe alle relevante interessenter sammen for at fremme samarbejdet og skabe synergier mellem NATO og EU inden for maritim cybersikkerhed. Det kan ske gennem bedre forberedelse, ledelse og evne til at stille prognoser i forhold til cybertrusler. Samarbejdet skal understøttes af innovative metoder og inddragelse af avanceret teknologi.


- Det er helt afgørende, at vi skaber opmærksomhed om udfordringerne og styrker samarbejdet og åbenheden mellem de forskellige aktører. Indsatsen mod cyberangreb på skibe og deres infrastruktur er ikke effektiv, hvis den er spredt og uden en samlet retning. Vi ser derfor disse tiltag til større samarbejde som en stor fordel for rederierne, siger chefkonsulent i Danske Rederier, Søren Enemark, der deltager i konferencen.


Cyberangreb mod skibe
Den største cybertrussel mod rederierne er vendt mod operationen i land. Alligevel skal der efter Danske Rederiers mening holdes øje med potentielle cybertrusler rettet direkte mod skibe. I dag har rederierne en værktøjskasse, som indeholder såvel nationale som internationale retningslinjer. Det er et godt udgangspunkt for at foretage risikovurderinger, og til at indføre og indarbejde forebyggende tiltag, der mindsker risikoen for, at skibene bliver udsat for cyberangreb.


- Vi har endnu ikke har set alvorlige cyberangreb rettet direkte mod skibe, men vi bliver nødt til at tage risikoen alvorligt. Skibene bliver stadig mere højteknologiske, samtidig med at hele forsyningskæden også bliver mere afhængig af informationsteknologi. Det vil stille øgede krav til sikkerheden, så kriminelle ikke misbruger de muligheder, som den teknologiske udvikling giver. Vi skal hele tiden være på forkant, siger Søren Enemark.


Konferencen om cybertrusler bliver afholdt i NATOs Maritime Interdiction Operational Training Centre, som ligger på den græske ø Kreta.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation
- Politiet har fundet omkring 840 kg narko ved Sejerøbugten
- Tasker med narko drev i land på Sjællands Odde
- Medarbejdere på et frugtlager fandt godt 1.100 kg kokain i en container
- Færgerederi introducerer nye billetpriser
- Britisk handelsorganisation melder om skibskapring ud for Somalia
- Færgefragten steg i februar
- Brint-projekt i Hirtshals får EU-tilskud på 9 millioner euro
- Skibe og havne bliver afgørende for at opnå EU's klimamål
- Brancheorganisation for havne- og shippingvirksomheder får ny sekretariatschef
- Landstrøm er på vej til sydjydsk fjordhavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst