Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Dansk færgefart bliver grønnere på el

Onsdag 20. september 2017 kl: 12:59
Share  


Af: Redaktionen

Dansk færgefart bliver grønnere og grønnere – og el er en væsentlig faktor i den udvikling. For at fremme en mere miljøvenlig drift af færger, sætter Dansk Energi og Danske Rederier fokus på elektrificering ved en temadag 29. november


Stadig flere færger bliver forsynet med batterier, så de helt eller delvist sejler på elektricitet. Det er en udvikling, der hilses velkommen på begge sider af mødet mellem energisektor og skibsfart. Det gælder blandt andet færgerederierne.


- På overfarten mellem Helsingør og Helsingborg står HH Ferries overfor at sejle på tværs af Øresund med verdens største eldrevne færger. Det vil give renere luft og mindre klimabelastning, så mere el i færgefarten er en udvikling, som vi vil se flere steder, siger direktør Jakob Ullegård fra Danske Rederier.


Han regner med, at elektricitet vil fortrænge fossile brændsler på stadig flere færger i de kommende år. Allerede i dag tænkes elektricitet ind som et alternativ, hver gang en færge skal renoveres eller skiftes. Et aktuelt eksempel er ved Faaborg, hvor en tidlig udskiftning af dieselmotorer kan ende med, at færgen til Avernakø og Lyø bliver delvist elektrisk. Det kan også gælde havnebusser og turistbåde.
 

Forsknings- og udviklingsdirektør Jørgen S. Christensen fra Dansk Energi vurderer, at elektrificering af transportsektoren bliver en central del af udfasningen af de fossile brændsler frem mod 2050.
 

- Batterier falder kraftigt i pris i disse år, og samtidig bliver elektriciteten grønnere og grønnere. I første halvdel af 2017 blev, hvad der svarer til knap 45 procent af vores elforbrug, dækket af vindmøller. Der kommer også stadig mere bæredygtig energi fra kraftværker og solceller, så fremtidens færger kan sejle på el med stadigt renere samvittighed, siger Jørgen S. Christensen fra Dansk Energi, hvis medlemmer - elnetselskaberne - eksempelvis sørger for nettilslutning af ladeudstyr til el-færger. 


De danske færger er en vigtig del af Danmarks infrastruktur og dermed for sammenhængskraften i samfundet. Det samme kan siges om elnettet, der sørger for, at der er elektricitet i stikkontakterne mere end 99,99 procent af tiden.
 

For at sætte fokus på mulighederne i eldrevet færgefart afvikler Dansk Energi i samarbejde med Danske Rederier en temadag 29. november. Her vil der blandt andet være oplæg fra de to organisationer, fra HH Ferries, Forsyning Helsingør og fra Ærø Kommune, hvor eldrift også står højt på dagsordenen. 

 
- Mere og mere el-drift af færger er en international trend, som også rummer eksportpotentialer. Men først og fremmest betyder det, at øer og genvejsfærger fortsat kan servicere danskerne på samme høje niveau, samtidig med at luften bliver renere for en række danskere, vurderer Jakob Ullegård, der i lighed med Dansk Energi glæder sig over, at regeringen sammen med et flertal i Folketinget har besluttet at fjerne PSO-afgiften fra elregningen.

 
- Dermed bliver der bedre økonomi i at køre og sejle på el, fastslår Jørgen S. Christensen.
Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tidligere transportminister skal lede debatmøde på logistikmesse
- Transportorganisation vil have tænd lyset i slukkede elektroniske trafiktavler
- Ny taxilov skaber uklarhed om overenskomster
- Den fire-akslede bil er opbygget med kran og wirehejs
- Scania har anket EU-Kommissionens bøde for aftalte priser
- Tysk transportkoncern bliver elektrisk i Berlin
- Messe C i Fredericia planlægger logistik-messe
- Toilet-planer bliver mødt med modstand
- Tankning med sms er et OK og sikkert system
- Vognmand i Randers har nyt MANskab på plads
- International transportkoncern overtager mindre vognmandsforretning i Ribe
- Tyveri blev opklaret via sporing af gods

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst