Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Trængselproblemer påvirker virksomhedernes produktion

Mandag 18. september 2017 kl: 11:50
Af: Redaktionen

I det seneste år har over hver tredje virksomhed oplevet, at de har måtte stoppe produktionen på grund af, at bestilte varer blev forsinket på grund af trafikale problemer. Det fremgår af en rundspørge blandt 670 virksomheder, som Rambøll har forettaget for Dansk Industri i anledning af Transportens Dag 2017

Undersøgelsen understreger ifølge branchedirektør i DI Transport Michael Svane, at trængsel og forsinkelser ikke blot går ud over de mennesker, der sidder fast i en kø, men også virksomhedernes drift.  


Han kelder det spild af ressourcer, når medarbejdere og maskiner må vente på leverancer, der ikke kan komme frem, fordi lastbilen med leverancen på ladet bliver forsinket på grund af køer på vejene.


- Det skader effektiviteten i de danske virksomheder, der ikke kan vente på, at et delelement i deres produktion bliver leveret, siger Michael Svane.


Den rundspørge, som Rambøll har foretaget for Dansk Industri, har også spurgt deltagerne om, hvad de gør for at forebygge forsinkede leverancer.


Og svarene peger på en række initiativer - eksempelvis at opbygge større sikkerhedslagre, afsætte ekstra tid af til transport og bestille kørsel om natten, hvor trængslen er mindre.


Mikael Svane peger på, at ingen af ovennævnte tiltag er uden omkostninger.


- Forsikringer koster. Det gælder også, når virksomhederne opbygger større lagre for at undgå, at forsinkede leverance stopper produktionen. Derfor vil det batte direkte på bundlinjen hos mange virksomheder, hvis vi kunne få reduceret forsinkelserne, siger han og tilføjer: 


- Trængsel og forsinkelser i trafikken skaber udfordringer i forhold til produktionen. Samtidig oplever mange virksomheder på daglig basis, at medarbejderne skal bruge mere tid i trafikken, hvilket gør det sværere at tiltrække medarbejdere. 


Hos virksomhederne er der også en stor interesse i, at der bliver investeret mere i det danske vejnet, så forsinkelser kan undgås. 


I DI’s årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima er 7.600 virksomheder blevet bedt om at pege på, hvad de helst så blev opprioriteret i kommunerne. Her kommer infrastruktur og transportmuligheder ind på en klar førsteplads foran arbejdskraft og lavere skatter og afgifter.


I samme undersøgelse peger over halvdelen af virksomhederne også på, at de trafikale udfordringer er blevet større i løbet af de seneste fem år.


Interesserede kan se Rambøll’s undersøgelse her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst