Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Helikopter måler svolvindholdet skibenes røgfane

Mandag 18. september 2017 kl: 10:50
Af: Redaktionen

Virksomheden Explicit i Lyngby udfører mobil overvågning af skibes udledning af svovl ved hjælp af en helikopter, som kan flyve helt tæt på skibenes røgfane, så måleudstyr kan kontrollere, om røgen indeholder for meget svovl


Explicit, som tidligere har modtaget støtte fra Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrations Program (MUDP), skal foretage 400 målinger frem til 1. december. Derudover har virksomheden fået option på at forlænge overvågningen i 2018 og 2019. Overvågningen skal hjælpe til at give Miljøstyrelsen et klart billede af, om reglerne bliver fulgt.


Overvåger fortsat på Storebæltsbroen
Den nye helikopter-overvågning skal supplere den overvågning af skibsfartens udledning af svovl, som Miljøstyrelsen i dag gennemføres ved hjælp af en såkaldt ”sniffer” installeret under Storebæltsbroen. 


Hvis skibene udleder for meget svovl, får Miljøstyrelsen besked. Miljøstyrelsen adviserer så Søfartsstyrelsen, som kan tage en olieprøve fra skibet, når det er i havn. Viser olieprøven, at det anvendte brændstof indeholder for meget svovl, bliver skibet politianmeldt. Er der tale om et udenlandsk skib, bliver myndighederne i det pågældende land, som skibet er på vej til, orienteret. 


Det øgede fokus på svovl er udløst af, at svovl er skadeligt for miljøet og menneskers sundhed. En række andre kilder til svovlforurening er gennem de seneste årtier blevet minimeret, så de i begyndelsen af 2000-tallet blev søfartens tur.


Siden en skærpet grænse for svovlindhold i skibsbrændstof trådte i kraft 1. januar 2015 i Nordsøen og Østersøen, er svovlindholdet i luften over Danmark mere end halveret.


Siden 1. januar 2015 har Miljøstyrelsen meldt 19 tilfælde af overtrædelser til politiet, og to bøder er indtil nu blevet betalt - herunder en på 375.000 kroner.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst