Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Danske Rederier fremhæver høj løn

Fredag 15. september 2017 kl: 12:45
Af: Redaktionen

Danske rederier formår at fastholde beskæftigelsen og øge produktiviteten, selvom de agerer i et globalt marked med svære og udfordrende vilkår. Det fremgår af en ny rapport, som AE-Rådet har lavet for Søfartsstyrelsen

- Efter nogle udfordrende år i kølvandet på finanskrisen er søfarten tilbage med produktivitetsstigninger, der ligger over gennemsnittet i den samlede danske økonomi. Det er glædeligt, at det sker ved, at rederierne samlet set fastholder beskæftigelsen og øger eksporten trods svære markedsvilkår. Det er et klart bevis på, at skibsfarten også fremover står centralt i dansk økonomi, siger Jacob K. Clasen, der er underdirektør i Danske Rederier.


Den nye rapport, som AE-Rådet har lavet for Søfartsstyrelsen, viser blandt andet, at rederierne og Det Blå Danmark samlet set står stærkt i danske økonomi. Det går generelt godt for dansk økonomi, mens de fleste maritime markeder fortsat er udfordrede. Derfor er det bemærkelsesværdigt, at danske rederier både præsterer fremgang i beskæftigelsen, eksporten, aflønningen og produktiviteten.


I de danske rederier aflønnes medarbejderne med gennemsnitligt 521.000 kroner mod 324.000 kroner i den samlede beskæftigelse og 468.000 i Det Blå Danmark, der tæller andre virksomheder med relation til søfarten. Det er en stigning på 5.000 kr. i forhold til sidste års udgivelse. Samlet set beskæftiger rederierne 12.766 personer i nationalregnskabsmæssig forstand, hvilket er en stigning på ca. 900 personer.


Det Blå Danmark består af alle maritime virksomheder i Danmark, herunder havne, udstyrsproducenter, olie og gas, skibsværfterne samt de maritime hjælpevirksomheder. Denne maritime klynge beskæftiger tilsammen ca. 60.000 personer direkte, mens det med den indirekte beskæftigelse bliver ca. 95.000 personer. Det svarer til 3,7 procent af den samlede danske beskæftigelse, fremgår det af rapporten. Samlet set bidrager Det Blå Danmark med knap 25 procent af den samlede danske eksport i 2016.


Interesserede kan se rapporten “Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark 2017" her:








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst