Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Udvidelse af Togfonden skaber glæde i Aarhus

Torsdag 7. september 2017 kl: 12:00
Share  


Af: Redaktionen

Borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), og rådmand Kristian Würtz (S) roser partierne bag Togfonden for at indgå en aftale, der fastholder intentionen om en timemodel og skaffer flere penge til togdrift i Danmark


Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har indgået en politisk aftale om at udvide Togfonden. Partierne er også blevet enige om linjeføringen for den nye jernbane over Vestfyn.


Hvis timemodellen gennemføres i fuldt omfang, betyder det, at der bliver hurtig togdrift mellem landets storbyer, hvilket for eksempel kan give en rejsetid mellem Aarhus og København på to timer.


- Det glæder mig, at de fem partier udviser handlekraft, når regeringen ikke vil tilgodese den kollektive trafik i Danmark. Aftalen gør op med den forældede jernbanedrift og sikrer sammenhængskraften i Danmark. Det vil være til stor gavn for de mange mennesker, som er afhængige af den kollektive trafik, siger Jacob Bundsgaard, der suppleres af sin partifælle, Kristian Würtz, der er rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune.


- Det er hele landet, der får glæde af aftalen. I Aarhus kan vi glæde sig over, at det bliver hurtigere at komme mellem landsdelene med en effektiv og miljørigtig transportform. Og det er absolut nødvendigt for en vækstregion som vores, hvis vi skal skabe nye arbejdspladser og vækst i fremtiden, og at det kan ske, uden at trafikken sander til, siger Kristian Würtz.


Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Personbil blev efterladt på skinnerne - og ramt af toget
- Gas til tung og tungere transport var i fokus i København
- Politisk flertal bakker stadig op om nyt signal-system til jernbanen
- Kina og Finland skal have en ugentlig togforbindelse
- Nyt forslag om kombineret transport komplicerer tingene
- Italienske tog kører lidt længere mellem værkstedsbesøg
- Brexit påvirker dansk erhvervslivs digitale forandring
- Speditør takker af efter 45 år i logistikbranchen
- Demonstranter blokerede kombiterminal
- Forventningerne er lagt et niveau op
- Transportkoncern kører tredje kvartal hjem med større fortjeneste
- Skinnerne skal ned

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst