Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Havnen er basis for over 10 procent af arbejdspladserne i Aalborg Kommune

Fredag 18. august 2017 kl: 12:47
Share  


Af: Redaktionen

Over 12.000 personer i Aalborg Kommune arbejder direkte eller indirekte på grunad af aktivitetrne på Aalborg Havn. Det svarer til, at 11,3 procent af kommunens borgere, viser en ny analyse, som er foretaget af Syddansk Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning for organisationen Danske Havne, der er brancheorganisation for erhvervshavne i Danmark

Oplandsanalysen viser sammenhængen mellem de aktiviteter, som Aalborg Havn i 2016 har haft over kaj og indkomstdannelsen. Den sammenhæng er havnens ledelse glade for at have fået klarlagt i præcise tal.


Borgmester og bestyrelsesformand i Aalborg Havn A/S, Thomas Kastrup-Larsen (S), peger på, at oplandsanalysen gør det tydeligt, hvor mange arbejdspladser havnen skaber i kommunen, og hvilken værdi Aalborg Havn skaber i samfundet bredt set.


I 2014 var tallet 9.145 personer, der var i job på grund af Aalborg Havn, så der er sket en markant stigning.


Havnen er en stærk vækstmotor
Som det er i dag, udløser aktiviteterne på Aalborg Havn en værdiskabelse, der giver en lokal- og regionaløkonomisk værditilvækst på 7.928 millioner kroner. Det svarer til en andel på 13,3 procent af den samlede værditilvækst i Aalborg Kommune.


Aalborg Havns beskæftigelsesvirkninger og værditilvækst er grundlag for et skatteprovenu (indkomsts-, virksomhedsskatter, moms med mere) på 2.296 millioner kroner. Det udgør 8,9 procent af det samlede skatteprovenu i Aalborg Kommune. Dermed er Aalborg Havn i høj grad med til at skabe velstand - også i bred forstand. 


- Vi har et stort ansvar som regional vækstmotor nu og i fremtiden, og det ansvar tager vi naturligvis meget alvorligt. I Aalborg Havn arbejdes der derfor hele tiden på at folde det nuværende potentiale maksimalt ud samtidig med, at vi gennem nye projekter, investeringer og forskningssamarbejder kontinuerligt afsøger nye markeder, siger Thomas Kastrup-Larsen.


Havnens positive udvikling skyldes blandt andet vellykkede investeringer i containerterminalen, havnefaciliteter, godsbanen og ejendomme samt evnen til at tiltrække nye rederier og øvrige virksomheder.  
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kampen om det europæiske transporterhvervs fremtid er i fuld gang
- Politikerne skal vælges næste år
- - Der er stadigt sværere at skaffe kvalificeret arbejdskraft
- Iveco Daily blev Årets Varebil
- Finalisterne er klar til Årets Transportvirksomhed
- Vognmandsorganisation roser Færdselsstyrelsen i sag om særtransporter
- Færdselsstyrelsen har udsendt et notat om særtransport af vandretliggende gods
- Så er Vestfyn Trækker i gang
- Transportkoncern i Esbjerg kom ud af 2017 med underskud
- Fond deler igen penge ud
- Rejsegilde på Hirtshals Havn blev markeret med borgmesterord
- Mekaniker er blevet salgskonsulent hos Scania

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst