Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Horsens Havn har stor effekt på lokalområdet

Onsdag 16. august 2017 kl: 12:48
Af: Redaktionen

Horsens Havn udgør en markant betydning for den regionale økonomi og beskæftigelse i Horsens Kommune. Det viser en oplandsanalyse foretaget af Syddansk Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning for Danske Havne, der er brancheorganisation for erhvervshavne i Danmark. Ifølge analysen holder Horsens Havn direkte gang i 1.601 arbejdspladser i og omkring Horsens samt giver skatteindtægter på 115 millioner kroner

Oplandsanalysen viser sammenhængen mellem de aktiviteter, som havnen i 2016 har haft over kaj og indkomstdannelsen. Analysen understreger havnens betydning for den lokale og regionale økonomi ud fra en række faktorer som beskæftigelse, værditilvækst og skatteprovenu.


- Med oplandsanalysen bliver det meget tydeligt, hvor mange arbejdspladser havnen skaber i kommunen, og hvilken værdi Horsens Havn skaber i samfundet siger Claus Holm Christensen, der er havnedirektør i Horsens Havn.


En af de afgørende faktorer for, at havnen også i fremtiden kan medvirke til udviklingen af Horsens vil ifølge direktøren være, at den rigtige infrastruktur er til rådighed. Det gælder uanset om det er erstatningsarealer for de områder, der i fremtiden overgår til byrum, eller om det er en forbedring af vejforholdene til og fra havnen.


Direktøren for Danske Havne, Bjørn B. Christiansen, siger, at oplandsanalysen for Horsens Havn er et godt grundlag for at vurdere havnens erhvervsmæssige betydning - ikke blot for kommunen, men også ud over kommunegrænsen.


Nino Javakhishvili-Larsen, der er forsker i CRT - Center for Regional- og Turismeforskning - og som har stået for analysen, peger på, at oplandsanalyserne viser, at de danske havne har potentialer, der kan påvirke de lokale økonomier i Danmark positivt.


Oplandsanalysen af Horsens Havn viser, at havnen direkte og indirekte skaber en beskæftigelse, der svarer til 2.277 arbejdspladser. Omregnet er 5,4 procent af kommunens beskæftigelse skabt af aktiviteterne i Horsens Havn.


Aktiviteterne på Horsens Havn skaber værdi, som giver en lokal- og regionaløkonomisk værditilvækst på 1.481 millioner kroner. Det svarer til en andel på 6,5 procent af den samlede værditilvækst i Horsens Kommune.


Horsens Havns beskæftigelsesvirkninger og værditilvækst er grundlag for skatteindtægter - indkomsts-, virksomhedsskatter, moms med mere - på 374 millioner kroner, hvilket udgør 3,6 procent af det samlede skatteprovenu for Horsens Kommune.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst