Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Nordjydske jernbaner kører tog mellem Skagen og Skørping

Mandag 7. august 2017 kl: 00:30
Share  


Af: Redaktionen

Nordjydske jernbaner kører tog mellem Skagen og Skørping

Region Nordjylland, Nordjyllands Trafikselskab og Nordjyske Jernbaner overtog søndag officielt den regionale togdrift fra DSB. Det blev markeret ved en officiel indvielse på Hjørring Station søndag formiddag, hvor transportminister Ole Birk Olesen (LA) og regionsrådsformand Ulla Astman (S) klippede det røde bånd. Dermed kunne togrejsende for første gang nogensinde stige på Nordjyske Jernbaners blå tog på strækningen mellem Skørping og Frederikshavn

Overtagelsen blev blandt andet fejret med taler, musik og mundgodt ved en offentlig åbningsfest på Hjørring Station, hvor transportminister Ole Birk Olesen og regionsrådsformand Ulla Astman i fællesskab klippede det røde bånd, som markerede den officielle indvielse af den regionale togdrift.


- Det er en milepæl for den kollektive trafik i Nordjylland, men også for dansk kollektiv trafik generelt. Vi er den første region i landet, der er blevet tildelt eget ansvar for den regionale togdrift, og det er vi selvsagt utroligt stolte af. Vores mål er at styrke mobiliteten og sammenhængskraften i Nordjylland til gavn for både borgere, turister og erhvervslivet, og det ser vi frem til at indfri i de kommende år, siger Ulla Astman.


Nordjydernes mobilitet er i centrum
Den nordjyske overtagelse af den regionale togdrift sker på forsøgsbasis, hvor Region Nordjylland har indgået en femårig aftale med Transportministeriet. Som et resultat af aftalen, der blev underskrevet i marts 2015 af Ulla Astman og daværende transportminister Magnus Heunicke (S), har Region Nordjylland fået overdraget trafikkøberansvaret for regionaltogstrafikken på strækningen mellem Skørping og Frederikshavn. Nordjyske Jernbaner bliver dermed ny togoperatør på strækningen, hvilket medfører omkring en tredobling af virksomhedens hidtidige aktivitetsniveau. NT får det administrative ansvar for den samlede kollektive trafik i hele regionen, herunder også kundeservice og markedsføring:


- Overtagelsen af togdriften er en unik mulighed, der betyder, at vi kan sætte nordjydernes mobilitetsbehov i centrum i den samlede kollektive trafikplanlægning i Nordjylland. Aftalen er den første af sin slags, og vi er stolte af at blive tildelt ansvaret for, at den bliver en succes, siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør for NT.


Han fortæller endvidere, at man hos både NT og Nordjyske Jernbaner ser frem til, at skulle tage hånd om de mange nye kunder på de regionale jernbaner. Begge selskaber er topscorere i Forbrugerrådet Tænk’s seneste kundeservice og -tilfredshedsundersøgelser. Her viste resultaterne blandt andet, at over 80 procent af brugerne af den kollektive trafik i Nordjylland er tilfredse, hvilket er Danmarksrekord.


- Vores målsætning har i flere år været, at gøre Nordjylland til foregangsregion på trafikområdet. Det er en stor opgave, som vi er klar til fortsat at løfte i fællesskab med Nordjyske Jernbaner - og vi glæder os alle til at byde flere kunder velkommen i de 13 nye blå tog, hvor vi tilmed også tilbyder endnu flere togafgange samt branchens bedste kundeservice inden for landets grænser, siger Jens Otto Størup.


En dag i togets tegn
Søndag var i det hele taget en dag, der stod i togets tegn i Nordjylland. Den nordjyske overtagelse af den regionale togdrift blev fejret med gratis kørsel hele dagen med de blå tog. Der blev også afholdt arrangementer på visse strækninger og lokalstationer rundt omkring i Nordjylland.


De mange togrejsende på dagen kunne få udleveret en kupon fra togpersonalet, som gav adgang til en lang række eksklusive tilbud og oplevelser hos knap 30 nordjyske kulturinstitutioner. 


- Den kollektive trafik tilhører jo os alle, og netop derfor synes vi, at det var på sin plads at fejre indvielsen af den nordjyske togdrift med alle interesserede i hele regionen, siger Jens Otto Størup.
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Minibus blev ramt af et tog ved Varde
- EU åbner ny ansøgningsrunde om midler til transportinfrastruktur
- Femern Bælt-forbindelsen forlænger de betingede kontrakter med et år
- Transportudvalg så på tog og transportløsninger
- Togtrafikken mellem vest- og øst er kørt frem
- Lavere takster præger Storebæltsforbindelsens resultat
- Hirtshals Havn deltager i nyt havnenetværk
- Godstog kørte af sporet
- Samarbejde skal skabe mere miljøvenlig transport mellem Tyrkiet og Danmark
- Nye danske regler om kombitransport er dræbende for dansk vognmandserhverv
- Passagertallet i togene skal fordobles
- Lokalbanernes ansatte har afvist overenskomstresultatet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst