Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Passagertallet faldt i lufthavnen i Aalborg

Onsdag 2. august 2017 kl: 10:58
Share  


Af: Redaktionen

Juli blev en sommermåned med godt fyldte charter- og rutefly og nyt for den fortsat stærke udvikling i udenrigstrafikken til og fra Aalborg Lufthavn. Samtidig var juli også en måned påvirket af færre indenrigsafgange til København og et reduceret charterprogram til Tyrkiet. I forhold ti juli sidste år landede juli i år med et passagertal, der var 6,5 procent lavere

Opgjort i faktiske tal rejste der samlet 135.423 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i juli i år mod 144.815 i juli sidste år.


Mere detaljeret viser tallene, at udenrigstrafikken i juli i år voksede med 5,1 procent i forhold til samme måned sidste år. Derved fløj 42.274 passagerer til og fra udlandet i juli i år mod 40.215 passagerer i juli sidste år. Samtidig var der godt nyt for det kommende efterår/vinterprogram med en ny direkte rute til Gran Canaria og større kapacitet på Amsterdam-ruten.

 
- Til november åbner Norwegian en ny direkte rute til Gran Canaria, Ryanair offentliggjorde en fjerde ugentlig afgang til London Stansted før de overhovedet er begyndt at flyve herfra, og KLM flyver nu fast med fire daglige afgange hele året. Det taler for sig selv, og med en meget høj belægning og fremgang måned efter måned, kan det siges, at udenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn er i en fortsat forrygende udvikling, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.


Chartertilbagegang trods fyldte fly
Chartertallene for juli 2017 er påvirket af det reducerede antal charterafgange til Tyrkiet, der giver en tilbagegang på 14,0 procent. Derved var der 41.740 charterrejsende i juli i år mod 48.507 sidste år.


- De færre Tyrkiet-afgange i juli i år kommer alene til at stå for lidt over 8.000 færre charterpassagerer end sidste år. Til gengæld oplever vi en stor fremgang på vores øvrige charterafgange til blandt andet Mallorca, Kreta, Zakynthos, Cypern, Korfu og Rhodos, hvor vi har haft en belægningsprocent tæt på 100 hele juli. Det ene propfyldte fly efter det andet er derfor blevet sendt afsted mod sydens sol, som vidner om det store charterpotentiale i Aalborg Lufthavn, siger Søren Svendsen.
 

Modgang og medgang i indenrigstrafikken
I indenrigstrafikken var der en tilbagegang på 8,4 procent i juli. Således fløj 51.409 passagerer indenrigs fra og til Aalborg Lufthavn i år i forhold til samme måned sidste år, hvor dette tal var på 56.093.
 
- Forskellige omstændigheder har påvirket indenrigstrafikken og resulteret i færre afgange til København end sidste år, som medvirker til tilbagegangen. Derimod går det rigtig godt for indenrigsruten til Bornholm - med kun få billetter tilbage på mange af de kommende afgange. Med den store efterspørgsel på ruten, har DAT til stor glæde derfor besluttet at indsætte seks ekstra afgange til oktober i skolernes efterårsferie. Derudover kan vi se frem til en politisk medgang for indenrigstrafikken, idet politiske kræfter i den nærmeste fremtid sættes ind for at styrke rutetrafikken i Danmark igennem den nye luftfartsstrategi, siger Søren Svendsen. 
Klik venligst

© Copyright 2018 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skandinavisk flyselskab åbner rute til Hong kong fra København
- København og Aqaba får direkte flyrute
- Aalborg-Barcelona bliver helårsrute
- Norsk flyselskab flyver flere afgange fra Aalborg til vinter
- Aarhus Airport fløj højere end ventet - men stadig med røde tal
- Aalborg Lufthavn havde den hidtil bedste maj
- Aalborg Universitet er vært for Trafikdage 2018
- Tysk transportkoncern kører fortsat frem i Norden
- Flyrute mellem Aalborg og Barcelona bliver til helårsrute
- Flere rejser med fly verden over
- Irsk lavprisflyselskab fløj med flere passagerer i april
- Sveriges regering giver 100 millioner kroner til udvikling af biobrændstof til fly

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst