Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nordjyske banestrækninger får flere tog

Tirsdag 18. juli 2017 kl: 08:40
Af: Redaktionen

Nordjyske Jernbaner har offentliggjort den nye køreplan for togdriften i Nordjylland, der kommer til at gælde efter 6. august, hvor Nordjyske Jernbaner overtager den regionale togdrift fra DSB. Køreplanen giver blandt andet 33 procent flere togafgange på hovedstrækningen mellem Aalborg og Hjørring, men det nye signalprogram kan komme til at drille, lyder det forud for overtagelsen

Søndag 6. august overtager Region Nordjylland, NT og Nordjyske Jernbaner officielt den regionale togdrift fra Skørping til Frederikshavn fra DSB. Med overtagelsen kommer der også en ny køreplan, der har 33 procent flere togafgange. I sommerperioden vil antallet af togafgange stige med godt 68 procent i forhold til i dag.


- Den overordnede konklusion er, at der kommer til at køre markant flere tog i Nordjylland efter den 6. august. Det har været vores målsætning at tilbyde halvtimesdrift fra meget tidligt om morgenen til midt på formiddagen og igen fra først på eftermiddagen til hen på aftenen, siger administrerende direktør Peter Hvilshøj fra Nordjyske Jernbaner. 


Han peger på, at Nordjyske Jernbaner og Region Nord har ønsket at ”udvide døgnet”, så man kan komme med tog fra den ene ende af landsdelen til den anden både tidligt og sent. 


- Det er også indeholdt i den nye køreplan, og alt i alt er vi meget tilfredse med de forbedrede vilkår for de nordjyske togrejsende, siger Peter Hvilshøj.


Med den nye køreplan er antallet af tog på hovedbanen udvidet med otte afgange i hver retning, så man eksempelvis kan komme fra Hjørring til Aalborg klokken 05.03 om morgenen og tilbage igen med seneste afgang klokken 00.12. Natten til lørdag og søndag vil der være et endnu senere tog, der eksempelvis kører fra Aalborg Station klokken 01.12. 


I sommerperioden vil antallet af tog ydermere stige med godt 68 procent på hovedstrækningen mellem Aalborg og Hjørring, da Nordjyske Jernbaner ikke som DSB reducerer antallet af togafgange henover sommeren.


-  Vi har gode erfaringer med at køre med fuld køreplan også i børnenes skoleferier til glæde for vores mange faste pendlere og ikke mindst de mange turister, der gæster regionen, siger Peter Hvilshøj.  


Derudover kan togrejsende med et personligt rejsekort og periodekort hele året kvit og frit tage cyklen med rundt i Nordjylland uden for myldretiden. 


Puslespil og samarbejde med BaneDanmark
Puslespillet med at få køreplanen ti at gå op har været relativt kompliceret. Nordjyske Jernbaner og NT har derfor haft et tæt samarbejde om at koordinere tiderne, så tilslutning til den øvrige kollektive trafik fungerer så optimalt som muligt. Samarbejde bliver i det hele taget et nøgleord for den fremtidige nordjyske togdrift.


- Efter flere års planlægning glæder vi os nu meget til at overtage togdriften fra DSB. Her har vi gennem hele processen haft fokus på samarbejde, og at alle gør det, de er bedst til. Her bliver Nordjyske Jernbaner som bekendt togoperatør, mens NT udover det samlede ansvar primært skal stå for kundehåndtering og markedsføring samt det administrative arbejde for den samlede kollektive trafik, siger Mette Henriksen, der er chef for kunder og salg hos NT. 


Både NT og Nordjyske Jernbaner håber også på et godt samarbejde med BaneDanmark, for de nordjyske aktører kan ikke 100 procent selv bestemme, hvordan den regionale togdrift skal køre: 


- Det er vigtigt at gøre sig klart, at togdriften i Nordjylland også har udfordringer. Skinnenettet skal jo være til rådighed, for at vi kan køre, og her spiller BaneDanmark naturligvis en afgørende rolle. Uden tilgængelige skinner - ingen togdrift, siger Peter Hvilshøj og fortsætter: 


- Her er det ingen hemmelighed, at der kommer mange spærringer i løbet af efteråret på grund af det nye signalprogram. Derudover kan der blive problemer i forbindelse med nogle af de sene afgange, hvor BaneDanmark gerne vil lave sporvedligehold, men det er naturligvis noget, vi forhandler om. Det vigtigste må være at overholde køreplanen. 


Overtagelsen af togdriften fejres med gratis kørsel med alle de blå Nordjyske Jernbaner-tog søndag 6. august på strækningen Skagen - Skørping og Hirtshals - Skørping samt en officiel indvielse på Hjørring Station. Alle togrejsende på dagen får desuden udleveret en voucher fra togpersonalet, som giver adgang til en lang række tilbud hos kulturinstitutioner og virksomheder i Nordjylland.


Om overtagelsen af togdriften i Nordjylland
Region Nordjylland, NT og Nordjyske Jernbaner overtager officielt den regionale togdrift i Nordjylland fra DSB 6. august 2017. Det sker på strækningen fra Skørping til Frederikshavn. Overtagelsen sker på forsøgsbasis, hvor Region Nordjylland over en femårig periode får bevilget 64,5 millioner kroner årligt fra DSB’s budget. Nordjyske Jernbaner bliver togoperatør på de regionale jernbaner, hvorimod NT primært skal stå for kundehåndtering og markedsføring samt det administrative arbejde for den samlede kollektive trafik.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst