Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Chaufføren sov, mens tyve tog 160 fjernsyn

Torsdag 13. juli 2017 kl: 12:01
Af: Redaktionen

Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker i øjeblikket et tyveri af i alt 160 B&O-apparater. Tyveriet skete natten til tirsdag i denne uge ud for lageranlægget på Transportcenter Allé 8 i erhvervsområdet HI-Park ved Hammerum mellem Herning og Ikast, hvor en polsk lastbilchauffør i et sættevognstog havde slået lejr for natten. I trailerne var der B&O-produkter, som den polske chauffør havde lastet i Polen, og som han skulle levere på adressen, hvor B&O har lejet lagerkapacitet

Politikommissær Henning Præstegaard fra politiet i Herning, der leder efterforskningen af sagen, siger til transportnyhederne.dk, at den polske chauffør var ankommet til området ved 22-tiden. Han havde forsøgt at komme ind på virksomheden for at holde på den sikre side af hegnet om natten. Men han havde ikke kunnet finde nogle personer, der kunne hjælpe ham indenfor. Han kontaktede sin polske arbejdsgiver for at sikre sig, at det var ok at blive holdende uden for hegnet, da der var overvågningskameraer på stedet. Det fik han ja til, så ved midnatstid trak chaufføren gardiner for og gik i seng. Det har politiet fået bekræftet af optagelserne fra overvågningskameraerne. Politiet kan også se, at tyvene ankom til stedet nogle timer senere i tre varebiler. 

Optagelserne viser også, hvordan tyvene skar to huller i trailernes presenning og begyndte at tømme lastbiler for tv-apparater - 160 i alt.


Da lastbil og trailer var neutrale i forhold til lasten af elektroniske apparater fra B&O, arbejder politiet ud fra en teori om, at nogen må have kendt til, at lige netop den lastbil var værd at lette for sin last - eller noget af lasten. 


Tyveriet blev også observeret af et vidne, der havde set de tre varebiler - sandsynligvis en tysk og to polske.


Politikommissær Henning Præstegaard siger torsdag til transportnyhederne.dk, at politiet stadig efterforsker sagen, men at de endnu ikke har konkrete spor at gå efter.


Videooptagelserne fra overvågningskameraerne afslørede ikke bilernes registreringsnumre. Havde det været tilfældet, var politiet kommet længere med at afdække forholdene om de tre varebiler, tyven brugte - om de var stjålet og måske hvor de befandt sig.


Politikommissær Henning Præstegaard peger på, at mulighederne er mange.


Der kan være et læk i transportkæden - altså at en eller anden person med forbindelse til den polske fabrik, transportfirmaet, speditøren eller modtageren i Danmark - har fortalt om transporten. Oplysninger som tyvene har brugt til at finde frem til lastbilen på Transportcenter Allé. Der kan også være tale om, at tyvene har fundet ud af, at der jævnligt er transporter med tv-apparater fra Polen til Danmark, og at der i sommerperioden er mindre mandskab på Transportcenter Allé 8, så chaufførerne må holde udenfor om natten.


At chaufføren kunne sove i lastbilens førerhus finder Henning Præstegaard ganske sandsynligt. Lastbilchauffører holder ofte og sover på steder, hvor der er trafik, eller hvor vinden kan ruske i vogntoget.


Værdien af tv-apparaterne er anslået til 10.000 kroner pr. styk - i alt 1.600.000 kroner.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst