Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Stigende lastbiltrafik skaber behov for flere rastepladser langs motorvejene

Onsdag 12. juli 2017 kl: 21:20
Af: Redaktionen

Transportorganisationen ITD, der tæller en række transportvirksomheder, der beskæftiger sig med international transport via deres danske selskab og udenlandske datterelskaber, efterspørger grundige analyser, hvor stor kapacitet, der skal være på rastepladserne langs motorvejene og uden for motorvejen for at kunne dække behovet et stykke ud i fremtiden

ITD peger på, at rastepladserne er mere end en holdeplads, når chaufførerne vil købe en kop kaffe eller skal træde af på naturens vegne. De nødvendige hvilepladser blandt andet fordi køre- og hviletidsreglerne siger, at chaufførerne af hensyn til trafiksikkerheden skal holde pauser og længere hvil i løbet af døgnet.


Ifølge ITD oplever mange transportører, at der mangler velfungerende rastepladser med relevante servicetilbud både langs med og uden for motorvejsnettet.  


- Manglende rastepladskapacitet er et problem både i forhold til overholdelse af køre- og hviletidsreglerne og i forhold til trafiksikkerheden. Væksten i lastbiltrafikken er markant i disse år. Derfor må og skal det også sikres, at erhvervet har den nødvendige plads og de nødvendige faciliteter til rådighed, der gør, at man kan afholde sine hvil, når det er krævet. Det gælder både langs motorvejsnettet og uden for motorvejsnettet, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.


Organisationen efterlyser, at politikerne sætter gang i en analyse af det fremtidige kapacitetsbehov som grundlag for planlægning af nødvendige udvidelser og forbedringer af rastepladserne. I 2009 blev der udarbejdet en strækningsanalyse for rastepladser langs motorvejsnettet. ITD ser gerne, at man igen laver sådan en kapacitetsanalyse, og at man samtidig udarbejder en tilsvarende analyse for de flere hundrede rastepladser, som staten har ansvaret for uden for motorvejsnettet.  

 
- Vi ser her og nu et stort behov for, at vi får opdateret de gældende analyser af kapacitetsbehovet for rastepladser både langs og uden for motorvejsnettet. Behovet for udvidelser og forbedringer af rastepladerne bliver kun større, og vi har brug for gennemarbejdede analyser af det fremtidige kapacitetsbehov. Analyserne skal sikre, at beslutningstagerne kan udvise rettidig omhu og sætte ind i tide, siger Carina Christensen.

 
For ITD er målet, at alle transporter kan foregå trygt, sikkert og tilfredsstillende, og at der er nok rastepladser med et relevant servicetilbud vurderet ud fra gennemarbejdede analyser af kapacitetsbehovet over hele landet.
 

ITD vil skrive et brev til transportminister Ole Birk Olesen (LA) og opfordre ham til at sætte nye strækningsanalyser i gang. Carina Christensen understreger, at analyserne bør udformes i tæt dialog med landtransporterhvervet. 

 
Der findes i dag godt 85 rastepladser langs motorvejsnettet samt flere hundrede rastepladser uden for motorvejsnettet.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst