Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Britere foretrækker taxi-chauffører frem for førerløse biler

Onsdag 12. juli 2017 kl: 12:30
Af: Redaktionen


Tirsdag 1. juli blev der åbnet for forsøg med selvkørende biler i Danmark. Det vil også kunne påvirke taxi-området. Et kig over Nordsøen viser, at omkring 80 procent af briterne foretrækker en taxi med chauffør, hvis valget står mellem den og en førerløs en af slagsen

Modviljen blandt briterne, overfor den førerløse taxi, kan læses i en ny undersøgelse blandt 1.600 bilister foretaget af den store engelske bilservicekæde Servicing Stop. 


- Forbrugerne virker ikke specielt begejstrede for udsigten til at skulle betale for en førerløs taxi, siger direktør i Servicing Stop, Oly Richmond.


- Måske har vi, når alt kommer til alt, brug for lidt selskab, og den digitale tidsalder har endnu ikke gjort os anti-sociale, siger han videre.


40 procent af deltagerne i undersøgelsen er enige i, at førerløse biler vil betyde en forbedret mobilitet for ældre personer. Mindre end en tredjedel tror, at førerløse biler vil betyde færre biluheld, mens 15 procent anfører, at førerløse biler vil gøre dem mere produktive på vej til arbejde. 



I Danmark har et stort flertal i Folketinget stemt ja til forsøg med selvkørende biler. Det er transportminister Ole Birk Olesen (LA), der har fremsat lovforslaget, som åbner for en forsøgsordning med selvkørende biler fra 1. juli i år. I forsøgsordningen bliver særligt kontrollerede forsøg med selvkørende biler tilladt på de danske veje. 


Erhvervet som taxichauffør vil bestå
I Danmarks største taxiselskab Dantaxi 4x48 afventer man resultaterne af de første danske forsøg. Formanden for selskabets bestyrelse, Lars Christiansen, er overbevist om, at selvkørende biler på et tidspunkt bliver en del af fremtidens taxi-marked.


- Der er endnu mange tekniske, juridiske og ikke mindst etiske overvejelser og udfordringer, når talen falder på selvkørende biler på vejene. Men vi ser de selvkørende biler som en mulighed for branchen og ikke som en trussel, siger han og peger på, at en stor del af den kørsel, taxierne udfører, ikke kan erstattes af en selvkørende bil.


Lars Christiansen vurderer, at erhvervet som taxichauffør vil består på trods af, at flere og flere biler bliver selvkørende.


- I Dantaxi 4x48 anser vi det at være taxichauffør som lidt af et håndværk, og ikke bare en person, der kører en anden person fra A til B. En taxichauffør er en professionel medarbejder, der er i stand til at hjælpe, vejlede og klare uforudsete udfordringer. En stor del af den taxikørsel vi udfører, for eksempel kørsel med gangbesværede personer, kan ikke erstattes af en selvkørende bil, påpeger Lars Christiansen. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst