Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny strategi indeholder lavere afgifter i lufthavnene

Tirsdag 4. juli 2017 kl: 10:07
Af: Redaktionen

VLAK-Regeringen vil med en ny luftfartsstrategi styrke grundlaget for, at der bliver etableret flere flyruter og flere daglige afgange til og fra Danmark og internt i Danmark. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fremfører, at det vil gøre det lettere at komme til, fra og rundt i Danmark, hvilket vil være til gavn for danskerne, den økonomiske vækst og sammenhængskraften mellem landsdelene

VLAK-Regeringens luftfartsstrategi for Danmark blev lagt frem mandag formiddag, hvor transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen pegede på, at borgerne i Danmark er blevet vant til at have gode flyforbindelser året rundt, men at det ikke er noget, som man på kort eller lang sigt kan tage for givet. Der er både i Europa og inden for Norden en stadig skarpere konkurrence om at tiltrække nye flyforbindelser og få flere daglige afgange til vigtige destinationer.


- Derfor skal vi sikre gode rammevilkår for luftfarten i Danmark, som skal understøtte, at tilgængeligheden forbliver høj og fortsætter med at vokse til gavn for Danmark, sagde transportministeren mandag.


Strategien indeholder blandt andet initiativer, som skal styrke arbejdet med ruteudvikling, mere fokus på indenrigsflytrafikken og en mere ligeværdig og transparent regulering for Københavns Lufthavn.


En rapport fra Copenhagen Economics, som er udarbejdet i regi af strategiarbejdet, viser, at nye flyforbindelser og et øget antal afgange på eksisterende ruter har direkte indflydelse på samfundsøkonomien i Danmark. Alene de store gevinster fra den tilgængelighed, som luftfartssektoren skaber til omverdenen, vurderes at understøtte BNP markant.


Erhvervsminister Brian Mikkelsen fremhævede ved præsentationen mandag, at luftfartssektoren skaber grundlag for virksomheders aktiviteter og investeringer og er dermed med til at skabe vækst og gøre vores samfund rigere. 


- Flyruter spiller også en central rolle i forhold til at skabe vækst i turismen, og god tilgængelighed via luftfarten er vigtig og skal prioriteres og udvikles, så Danmark får del i den kommende globale turismevækst, sagde Brian Mikkelsen.


Lavere lufthavnsafgifter
Københavns Lufthavn spiller en nøglerolle for dansk luftfart og ambitionerne om at tiltrække endnu flere flyruter og passagerer til Danmark. VLAK-Regeringen støtter Københavns Lufthavns vision om at nå 40 millioner passagerer og vil samarbejde med Københavns Lufthavn for at sikre en udbygning af lufthavnen, som er til gavn for det danske samfund på kort og lang sigt. Samtidig lægger VLAK-Regeringen op til at løsne nogle af de krav, der i dag gælder til anvendelsen af Københavns Lufthavns areal, således at lufthavnen kan anvende arealerne på de mest hensigtsmæssige måder.


De seneste år har vist, at der er behov for en modernisering og justering af den reguleringsmodel, som danner grundlag for fastsættelsen af takst-, service- og kapacitetsniveauet i Københavns Lufthavn. Regeringen vil derfor gennemføre en justering i reguleringen, som sikrer en mere ligeværdig og transparent forhandling, samt at den kommercielle forretning i Københavns Lufthavn i fremtiden bidrager mere til at gøre lufthavnen attraktiv over for luftfartsselskaber og passagerer. 


I strategien skriver VLAK-Regeringen direkte, at “en del af indtjeningen fra den kommercielle forretning gerne skal bidrage direkte til, at luftfartsselskaberne skal betale mindre for brug af lufthavnen”.


Derfor har VLAK-Regeringen også sendt et udkast til en ny reguleringsmodel i offentlig høring.


VLAK-Regeringen mener, at med en justering af reguleringsmodellen kan Københavns Lufthavn være med til at sikre en fortsat vækst i Danmarks tilgængelighed til gavn for erhvervslivet og de fritidsrejsende. Samtidig giver det mulighed for at understøtte de mange indenrigsflyvninger, som er med til at sikre sammenhængskraften i Danmark.


Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og erhvervsminister Brian Mikkelsen vil i august at drøfte luftfartsstrategien i forligskredsen bag planloven af 9. juni 2016 og med Folketingets øvrige partier med henblik på at skabe en bred politisk opbakning til initiativerne.


Fokusområder i luftfartsstrategien


Passagergrundlag og kapacitet
  • Udbygning af infrastruktur til lufthavne
  • Fremtidssikrede rammer for udbygning af Københavns Lufthavn
  • Kort ventetid i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn
  • Tilpassede rammer for indenrigsflytrafikken i Københavns Lufthavn
Arbejdskraft
  • Klare EU-regler for ansatte i luftfartsbranchen
  • Fokus på udviklingen i antal aspiranter på pilotuddannelsen

Takster og afgifter
  • Ligeværdig og transparent reguleringsmodel for Københavns Lufthavn
  • Større kommercielt bidrag til luftfartstrafikken i Københavns Lufthavn
  • Samfundsbegrundet transferrabat i Københavns Lufthavn
  • Fortsat strømlining af safety-bidraget
  • Fokus på lavere afgifter ved lufttrafikstyring
Trafikale rammer
  • Nye luftfartsaftaler og modernisering af eksisterende luftfartsaftaler
  • Servicetjek af danske security-regler for særligt mindre lufthavne
  • Bedre og mere effektiv lufttrafikstyring 

Markedsføring og myndighedsstøtte
  • Indenrigsflytrafikken på Rejseplanen.dk
  • Støtte til markedsføring af flyruter
  • Øget støtte til ruteudvikling i Vestdanmark
  • Styrket ruteudviklingsarbejde i Danmark

Interesserede kan se VLAK-Regeringens nye luftfartsstrategi her:

Et faktaark om strategien kan hentes her:









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst