Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Verdenshandlen sejler fremad

Tirsdag 27. juni 2017 kl: 12:56
Af: Redaktionen

Eksporttallene for skibsfarten er opadgående efter nogle år med vigende aktiviteter i kølvandet på finanskrisen i 2008, der i løbet af få måneder udløste et fald på 20-25 procent. De seneste to kvartaler viser tegn på bedring, men markedet er ifølge Danske Rederier stadig udfordrende

Det danske rederierhverv sporer en anelse optimisme i de seneste kvartaler, hvor det markante fald i dansk skibsfarts eksport er vendt. De seneste to kvartalsregnskaber viser positiv fremgang efter et år, hvor skibsfartens eksport oplevede et markant fald, der ikke var set siden finanskrisen i 2009.


Tal fra Danske Rederiers seneste opgørelse “Danish Shipping - Facts and Figures” viser, at eksporten fra 2015 til 2016 faldt med 17,6 procent til 167,6 milliarder kroner blandt andet på grund af lave fragtpriser. Opgørelsen viser også, at der er fremgang at spore.


- Det er godt, at kurven er vendt, men det er en begrænset bedring, som vi har oplevet de seneste måneder. Vi håber tendensen fortsætter med en positiv indvirkning på eksporten for hele 2017, men vi forventer ikke, at vi når op niveau med 2015 endnu, siger Jacob K. Clasen, der er underdirektør i de danske rederiers interesseorganisation, Danske Rederier.


Dansk skibsfart står for omkring 20 procent af dansk eksport og er dermed Danmarks største eksporterhverv. Fra 2015 til 2016 steg væksten i den søbårne verdenshandel ifølge rapporten med knap en procent fra 1,9 procent i 2015 til 2,8 procent i 2016. Særligt det asiatisk marked voksede i perioden. Asien er den største eksportregion for dansk skibsfart med en andel på 32 procent.


Danske Rederier ser mange positive muligheder for dansk skibsfart i regionen.


- Vækst i regionen har stor betydning for dansk skibsfart og arbejdspladser i Danmark, fordi vores medlemmer allerede har en stærk position i regionen. Over en tredjedel af danske rederiers eksport går til Asien, og vores medlemmer er naturligvis klar til øget efterspørgsel i markedet, siger Jacob K. Clasen.
 
Interesserede kan hente hele rapporten om dansk skibsfart her:









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation
- Politiet har fundet omkring 840 kg narko ved Sejerøbugten
- Tasker med narko drev i land på Sjællands Odde
- Medarbejdere på et frugtlager fandt godt 1.100 kg kokain i en container
- Færgerederi introducerer nye billetpriser
- Britisk handelsorganisation melder om skibskapring ud for Somalia
- Færgefragten steg i februar
- Brint-projekt i Hirtshals får EU-tilskud på 9 millioner euro
- Skibe og havne bliver afgørende for at opnå EU's klimamål
- Brancheorganisation for havne- og shippingvirksomheder får ny sekretariatschef
- Landstrøm er på vej til sydjydsk fjordhavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst