Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Danmark bliver vært for international maritim konference

Tirsdag 27. juni 2017 kl: 09:38
Af: Redaktionen

I 2024 skal Danmark huse European Maritime Day, der ventes at få over 1.000 deltagere. Svendborg skal med sine maritime omgivelser danne rammen for værtskabet

European Maritime Day er blandt de største maritime konferencer i Europa. EU’s Ministerråd har tildelt Danmark værtskabet for konferencen i 2024. Erhvervsministeren indstillede tidligere i år Svendborg som dansk kandidatby. Det er første gang, konferencen afholdes i Danmark, og Svendborg Kommune bliver omdrejningspunktet for det hele. 


- Det er med stor glæde, at jeg i dag kan annoncere, at Svendborg bliver vært for European Maritime Day. Vi har arbejdet intenst på at få konferencen til Danmark, og Svendborg er ideelt placeret i Det Sydfynske Øhav til en konference med fokus på videreudvikling af en robust maritim sektor, der er af stor vigtighed for Danmark, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og fortsætter:


- Konferencen er en unik mulighed for at fremvise den danske styrkeposition på det maritime område. Danmark har utrolig meget at byde på - også når vi skal udvikle fælles visioner for fremtidens maritime sektor. Jeg håber, at konferencen kan danne rammen om nye innovative martime tiltag, der kan sikre en fortsat stærk, inkluderende og vækstskabende maritim sektor.


Konferencen samler hvert år over tusinde maritime eksperter, beslutningstagere og repræsentanter fra erhvervslivet til to dages maritim konference. Formålet er at sætte fokus på vigtigheden af maritim økonomisk aktivitet. Og samtidig giver konferencen deltagerne mulighed for at profilere aktiviteter og tiltag samt diskutere fælles muligheder og udfordringer inden for sektoren.


- Jeg er glad for, at Svendborg bliver hjemsted for den internationale konference. Netop med vores maritime historie og vores nuværende satsning på hele det maritime felt med en række stærke maritime uddannelsesinstitutioner er det en cadeau, at vi er blevet valgt. Vi har haft et godt og tæt samarbejde med en lang række samarbejdspartnere, der alle har vist stor interesse for at yde en indsats på hvert deres felt, siger borgmester i Svendborg Kommune, Lars Erik Hornemann (V).


Konferencen blev afholdt første gang i 2008. Tidligere har byer som Bruxelles, Rom og Göteborg været værtsbyer. Erhvervsministeriet har indgået et partnerskab med Svendborg Kommune om realiseringen af det danske værtsskab.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation
- Politiet har fundet omkring 840 kg narko ved Sejerøbugten
- Tasker med narko drev i land på Sjællands Odde
- Medarbejdere på et frugtlager fandt godt 1.100 kg kokain i en container
- Færgerederi introducerer nye billetpriser
- Britisk handelsorganisation melder om skibskapring ud for Somalia
- Færgefragten steg i februar
- Brint-projekt i Hirtshals får EU-tilskud på 9 millioner euro
- Skibe og havne bliver afgørende for at opnå EU's klimamål
- Brancheorganisation for havne- og shippingvirksomheder får ny sekretariatschef
- Landstrøm er på vej til sydjydsk fjordhavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst