Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU-Kommissionen giver støtte til en række danske transportprojekter

Mandag 26. juni 2017 kl: 09:52
Af: Redaktionen

Transportkommissær Violeta Bulc offentliggjorde fredag, at seks transportprojekter med dansk involvering vil få støtte fra EU's infrastrukturfond, Connecting Europe Facility

Støttemodtagerne repræsenterer et bredt felt af private og offentlige aktører med projekter inden for luftfart, maritim transport, intelligente vejtransportsystemer samt hurtig-ladestandere til el-biler. 


Formelt skal EU-Kommissionens samlede forslag til støttetildelinger godkendes af EU-medlemslandene på et møde 6. juli. Støttetildelingen falder først endeligt på plads, når der i løbet af efteråret indgås støtteaftaler mellem EU-Kommissionens styrelse, INEA, og støttemodtagerne.


Den seneste ansøgningsrunde om EU-midler til transportprojekter fra puljen ’Connecting Europe Facility (CEF) var en mindre ansøgningsrunde, hvor der var særligt fokus på innovation og nye teknologier. Det har i runden ikke været muligt at søge om støtte til de større, grænseoverskridende vej- og baneprojekter. 
















































Støttemodtagere



Ansøgning



Beskrivelse





Forventet støttebeløb i millioner kroner



Naviair og Køben- havns Lufthavne A/S



2016: SESAR De- ployment Pro- gramme Implemen- tation - Cluster 1: General



Formålet med ansøgningen er at fort- sætte igangværende aktiviteter inden- for lufttrafikstyringssystemet SESAR ved at sikre udrulning og implemente- ring af de af Europa-Kommissionen prioriterede Pilot Common Projects, som fordeler sig på seks forskellige grupper af såkaldte ’’Air Traffic Ma- nagement Functionalities’’. Der er over 70 ansøgere på EU-plan, primært lufthavne og virksomheder indenfor lufttrafikstyring.



15,3



Frederikshavn Havn



Nordic Maritime Link – Connecting the Scan-Med Corridor via Integrated MoS



Formålet med ansøgningen er at for- bedre betjeningen og at øge konkur- renceevnen på det maritime link mellem Frederikshavn og Göteborg, som i dag besejles af Stena Line. Som en del af støtten vil indsejlingen til Frede- rikshavn Havn blive udvidet til 200 meter, og samtidig uddybes der til 11 meter. Derudover gives der støtte til, at Stena Lines ombygger en af sine eksisterende færger til batteridrift. Batterierne oplades ved kaj, og batte- ridrift kan benyttes ved sejlads til, fra og i havnene.



11,2



DFDS A/S og MAN Diesel og Turbo



Real-life demonstra- tion of a combined NOx & SOx compli- ance solution realis- ing minimised CHG emission for large ships



Ansøgningens formål er at udstyre to af DFDS’s såkaldte roll on/roll off- skibe, som p.t. bliver bygget, med den nyeste skibsteknologi til at opfylde fremtidige miljøkrav ved sejlads i Nord- og Østersøen. De øvrige parter på ansøgningen er teknologiudviklere, der gennem ansøgningen vil opnå fordel som first mover på dette marked.



22,1



Clever A/S



High speed electric mobility across Eu- rope



Formålet med ansøgningen er at etab- lere et større og sammenhængende net af el-lade standere i flere europæi- ske lande. Samlet forventes der opstil- let 158 ultra-hurtige el-ladestationer i seks forskellige EU-lande. I Danmark opstilles otte ultra-hurtige el- ladestationer.



35



Vejdirektoratet



NordicWay 2



Ansøgningen er en naturlig forlængel- se af et igangværende EU-støttet pro- jekt (Nordic Way), hvor en række nordiske partnere vil teste og udrulle en række IT-baserede platforme til forbedring af trafikafvikling og trafik- sikkerhed for såvel passager- som godstransporten.



2,5



Vejdirektoratet



North European cross-border ITS phase 3 – NEXT-ITS



Ansøgningen er en fortsættelse af et igangværende EU-støttet projekt (NEXT ITS 2), hvor de samme parter fra Norden og Tyskland ønsker at fortsætte samarbejdet. Gennem an- søgningen ønsker man at optimere udnyttelsen af TEN-T-hovedvejnettet med hensyn til effektivitet, sikkerhed og miljøforhold.



10,2





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst