Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transporttjenesten UBRgo er blevet politianmeldt

Torsdag 15. juni 2017 kl: 15:17
Af: Redaktionen

Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen har politianmeldt kørselstjenesten UBRgo for overtrædelse af taxiloven samme dag, som tjenesten lanceres.

Uber-afløseren UBRgo er blevet politanmeldt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, skriver styrelsen i en pressemeddelelse. Kørselstjenesten er for alvor gået i luften torsdag den 15. juni 2017, og premieredagen var dårligt 15 timer gammel, inden Trafikstyrelsen sendte en politianmeldelse afsted. Det skriver business.dk – Berlingskes erhvervssite.


-Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har d.d. politianmeldt UBRgo for en mulig overtrædelse af taxiloven. Herefter er det op til politiet at vurdere, hvorvidt UBRgo overtræder taxiloven ved at udføre erhvervsmæssig personbefordring uden tilladelse – det vil sige i strid med bestemmelsen i taxilovens §1, stk. 1. Styrelsen overvåger i øvrigt løbende markedet for personbefordring og vurderer herunder lovligheden af nye services, som lanceres, siger vicedirektør Keld Ludvigsen, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.


UBRgo ligner ikke blot kørselstjenesten Uber af navn, men også af gavn. Således vil UBRgo blandt anden tilbyde kørselstjenester på linje med Uber, Planen er også, at kunderne via en app udover transport også skal have nemt ved hurtigt at få kontakt til frisører, elektrikere, massører, rengøringsassistenter og mange andre.


-Vi vil ikke bare tilbyde transport. Vi vil bruge en teknologi, som minder om Ubers til at gøre hverdagen nemmere for danskerne. De vil hurtigt og effektivt kunne finde frem til serviceydelser lige i nærheden af, hvor de er, har Attila Gegeny tidligere fortalt til Avisen.dk. Han er direktør for og ledende udvikler af UBRgo.


Tidligere er den Uber-lignende tjeneste UBT City åbnet. Også den blev politianmeldt på første driftsdag.


UBRgo og UBR City definerer sig selv som transporttjenester og ikke taxatjeneste. I praksis betyder det, at selskaberne tager penge for at flytte en genstand for en person - det kan være en kuglepen eller en taske - mens ejeren kører med. Dermed udnytter man et smuthul i taxalovgivningen, men denne fremgangsmåde ønsker Trafikstyrelsen altså at teste.


En vigtig pointe i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens politianmeldelser er, at de nye transporttjenester formentlig vil være lovstridige efter både den nuværende og den kommende mere liberale taxilovgivning.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst