Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn ved Lillebælt får besøg af Transportudvalget

Tirsdag 13. juni 2017 kl: 12:56
Af: Redaktionen

Folketingets Transportudvalg besøger tirsdag havnevirksomheden ADP A/S og Fredericia Havn. Under besøget får udvalgets medlemmer mulighed for at høre om udviklingen af Fredericia Havn og Taulov et multimodale knudepunkt

- Vi har set meget frem til at tage imod de danske politikere i dag, og det er glædeligt, at politikerne er ved at få øjnene op for de muligheder, der ligger i at udnytte eksisterende infrastruktur og Fredericia Havns beliggenhed til udviklingen af multimodale transportløsninger, som på sigt forhåbentligt kan afhjælpe trængslen på vores veje, siger Nils Skeby, der er administrerende direktør i ADP A/S, der driver havnene i Fredericia, Middelfart og Nyborg.


Efter en præsentation af udviklingen af by og havn af Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard - og Nils Skeby - fortsætter udvalget på rundtur i Taulov, forbi kombiterminalen og det areal, som ADP A/S er i gang med at udvikle til et multimodalt transport- og logistikcenter. 


Transportudvalget slutter besøget af med en rundvisning i Blue Water Shippings store terminal, som åbnede i Taulov sidste sommer med en central placering tæt på motorvejsnettet.


Koblingen af transportformer
I forbindelse med politikernes besøg peger ADP A/S på, at godsmængderne vil stige - og at trængslen på vejnettet - både i Danmark og i Europa som helhed - bliver en større og større udfordring for samfundet. For at imødegå det stigende pres på vejnettet, bør samfundet efter ADP A/S’ opfattelse se på, hvordan man kan frigøre kapacitet på vejnettet.


Med en central beliggenhed tæt på motorvejsnettet og kombiterminalen kan det give gode udviklingsmuligheder for Fredericia Havn, hvis noget af godstransporten kan flyttes fra vejene og over på skib eller tog. Målsætningen med udviklingen af et multimodalt transport- og logistikcenter er netop at koble transportformerne sammen og udvikle effektive dør-til-dør transportløsninger.


- Vores beliggenhed tæt på kombiterminalen i Taulov og tæt på motorvejsnettet forpligter os til at sætte eksisterende infrastruktur i spil til at skabe effektive transportløsninger til gavn for samfundet. Det at mestre logistik og være centrum for mobilitet vil i fremtiden være et helt afgørende konkurrenceparameter for os som havn, siger Nils Skeby og fortsætter:


- Vi håber, at politikerne efter besøget i Fredericia og Taulov i dag ved selvsyn vil kunne se de muligheder, der ligger i at udnytte eksisterende infrastruktur og havnens beliggenhed til udviklingen af multimodale løsninger.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst