Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Iværksætter vil gøre medarbejdere til deleøkonomi

Tirsdag 6. juni 2017 kl: 12:47
Share  


Af: Redaktionen

52-årige Carsten Moberg, som i mange år har haft fokus på at bidrage til et mere rummeligt arbejdsmarked med Logistikkompagniet, vil skabe et deleøkonomisk arbejdsmarked med en ny B2B deleportal for arbejdskraft ’Flexicu.com’, som han startede 1. maj sammen med fire partnere med base i ErhvervsCentret i Greve

Iværksætter vil gøre medarbejdere til deleøkonomi
Carsten Moberg starter endnu et nyt firma op i ErhvervsCentret på Korskildelund i Greve.
Konceptet bag den nye portal - Flexicu.com - er at gøre det nemt for danske og udenlandske virksomheder at deles om deres medarbejdere i lighed med al anden deleøkonomi. Med den nye portal får virksomhederne en platform, hvor de hurtigt og nemt kan finde og leje eller udleje en fastansat medarbejder til kostpris. 


Portalen er i første omgang først og fremmest tiltænkt virksomheder inden for lager, transport, hotel og restaurationsbranchen. På sigt er det tanken, at konceptet skal udbredes til alle andre brancher og også til udlandet. Med den nye virksomhed bevæger Carsten Moberg sig ind på et område, hvor vikarbureauer i dag tilbyder fleksibel og skalerbar arbejdskraft.


- Min egen erfaring er, at vikarbureauerne generelt ikke præsterer godt nok i dag. Den samme melding får jeg fra mine kunder og hører i mit netværk. Den arbejdskraft, vikarbureauerne tilbyder, er ganske enkelt ikke god nok til prisen. Samtidig oplever mange virksomheder, at deres behov for arbejdskraft varierer voldsom henover året. Det kan holde dem fra at fastansætte de dygtigste inden for deres felt, siger Carsten Moberg og fortsætter:


- Derfor er det for eksempel ofte vanskeligt for mange konjunkturfølsomme virksomheder at tage flere opgaver ind end planlagt, når markedssituationen og efterspørgslen pludselig ændrer sig. Og det forhindrer dem jo så i at vokse og skabe vækst samt nye arbejdspladser. Og det går så igen ud over Danmarks konkurrenceevne. Det problem vil jeg med vores nye deleportal for arbejdskraft adressere ved at sige til erhvervslivet: Lad os deles om arbejdet.


Carsten Moberg forklarer videre, at konceptet går ud på, at når en virksomhed er inde i en stille periode, kan den gøre sine ledige medarbejdere tilgængelige for de virksomheder, der har brug for arbejdskraft lige nu. Dermed kan man få fjernet sine overflødige lønomkostninger, og man kan fastholde de gode medarbejdere, og de behøver ikke frygte fyring. Omvendt får lejerne hurtig adgang til trænede og velkvalificerede medarbejdere, som har fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Lejerne sparer herved tid og penge på rekruttering og træning. 


- For medarbejderne vil det her koncept betyde jobtryghed, sikring af indkomst samt fleksible muligheder for arbejdstid og sted. Sammen slipper alle parter for hyringer og fyringer, vikarløsninger og nedslidning af gode medarbejdere. Så det er virkelig en win-win-situation, fremhæver Carsten Moberg.


Der vil komme bump på vejen med det nye firma

Alt i alt ser Carsten Moberg det nye deleøkonomiske koncept bag Flexicu som en nytænkende og moderne måde at forsøge at skabe en mere effektiv og billig optimering af arbejdsstyrken. Han er godt klar over, at mange vil tænke, at hans koncept er urealistisk og ikke kan føres ud i livet. Og han erkender, at den største trussel for Flexicus succes er, om virksomhederne vil holde sig tilbage fra at udleje deres medarbejdere af frygt for, at nogen af de udlejede medarbejdere kunne finde på at opsige deres stilling eller måske søge fastansættelse hos den virksomhed, de er udlejet til.


- At dygtige medarbejdere kan finde på at sige deres faste job op, er en trussel, du som erhvervsdrivende altid må have en opmærksomhed på og forsøge at sikre dig imod ved at tilbyde dem nogle attraktive vilkår. Og det er klart, at jeg er bevidst om, at der med opstarten af det her firma vil være bump på vejen. Det er der altid, når du starter noget nyt op. Men vi har naturligvis testet ideen af på forhånd. Og vi har allerede kunder, der tripper på, at vi går i luften med portalen, siger Carsten Moberg.


Iværksætter har parterne med i det nye Grevefirma
For at komme godt fra start med Flexicu har Carsten Moberg allieret med en række partnere. Medejere af Flexicu er start-up-specialist Christian Holte, der har står bag Edison Law samt filosof Søren Riis, der har etableret GoMore og Urbanwinebox samt IT-specialisten og IT-indehaveren Martin Schläger og endelig iværksætteren og forfatteren Claus Skytte, der er en af Danmarks førende eksperter inden for deleøkonomi. Juristen Henrik Tenvig bliver direktør for Flexicu.     
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Selvkørende lastbil har fået debut på svensk landevej
- 21 broer og tunneller skal renoveres i år
- Skraldebiler i Middelfart stopper med traditionel diesel
- Horsens bliver nødhavn
- Transportarbejdsgivernes formand fortsætter
- To-tre-akslede ud af ni biler er kommet ud på vejene
- To unge rollemodeller blev prist med pris
- Der er behov for massive investeringer i infrastruktur
- - Det er et skridt i den helt forkerte retning
- Tiden er løbet fra et fuldstændig grænseløst Europa
- Sværlasttraileren kan blive næsten dobbelt så lang
- Det er tilfredsstillende, men ikke prangende

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst