Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havnefolk tog til Tyskland og talte varmt for godsterminal

Mandag 22. maj 2017 kl: 09:23
Af: Redaktionen

Hirtshals Havn har deltaget på verdens største transportmesse Transport Logistic 2017 i München. Havnens hovedbudskab var udvidelse af det eksisterende transportnetværk og havde særligt fokus på godsbanetrafik, da Hirtshals har en ny kombiterminal, motorvej og færger - men endnu ikke regelmæssige godstogsforbindelser

På messen, hvor Hirtshals Havn blandt andet var vært for en minikonference - Future Scandinavia Logistic - hvor tre aktører i den europæiske transportsektor gav deres bud på udviklingen og de muligheder Hirtshals vil byde på i fremtiden, har der særligt fokus på at intensivere dialogen med aktørerne i godsbanesektoren for at komme tættere på at få gang i godstrafik på Hirtshals Havn. 


Kombiterminalen, der ligger med kort afstand til færgerne til Norge, Færøerne og Island, ligger tæt på byens transportcenter, blev færdig i sensommeren 2015, men har endnu ikke fået faste forbindelser sydover. Hirtshals Havn peger på, at der ifølge godsbaneoperatørerne er et stort potentiale i at flytte gods fra vej til bane med Hirtshals som udgangspunkt. Der er dog behov for en tættere dialog mellem godstransportørerne og godsbanesektoren, for at skabe det nødvendige engagement til at få gang i betjeningen af kombiterminalen med godstog.


- Det kræver mange ressourcer at deltage på en messe af Transport Logistic's kaliber - både i forberedelser op til messen og under selve messen, men udbyttet af de kontakter, vi har fået i løbet af vores deltagelse, gør det hele værd. De første gange vi deltog på messen skulle der meget benarbejde og opsøgende salg til, og nu er vi i stedet begyndt at opleve, at kunderne opsøger os på eget initiativ. Foruden kontakten til nye samarbejdspartnere, så får vi med deltagelse også mulighed for at vise den rolle, som Hirtshals Havn spiller som intermodalt logistikcenter i Skandinavien, siger marketingchef ved Hirtshals Havn, Ditte Sørensen.


På messen fik folkene fra Hirtshals Havn også nye henvendelser til rederierne, der i dag besejler Hirtshals, hvilket betød, at der kan blive åbnet for nye transportløsninger via Hirtshals Havn, som hidtil ikke er gået via Jyllandskorridoren. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Region og kommuner har spillet ud med fælles ønsker på trafikområdet
- Bropiller til ny jernbanebro bliver støbt direkte i havet
- Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde
- El-tog på Fyn får energi fra ny fordelingsstation i Marslev
- Rekordmange personer rejste over Øresund i 2023
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst