Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederiforening deltager i arktisk rådsmøde

Onsdag 10. maj 2017 kl: 21:00
Af: Redaktionen

Som afslutning på det amerikanske formandsskab af Arktisk Råd afholdes der i denne uge ”Week of the Arctic” i Fairbanks i Alaska. I den forbindelse deltager Danmarks Rederiforening i erhvervsforummet Arctic Economic Council, der holder sit tredje årsmøde

Danmarks Rederiforening er en af 22 repræsentanter fra erhvervslivet fra de arktiske stater og 6 organisationer for de oprindelige folk i Arktis.
 

- Arctic Economic Council er en vigtig platform, der samler de arktiske erhvervsinteresser. Det giver mulighed for at mødes med repræsentanter fra de øvrige arktiske lande og de oprindelige folk for at drøfte, hvordan vi kan fremme en erhvervsudvikling i Arktis, der både er bæredygtig og økonomisk rentabel, siger Morten Glamsø, der er chefkonsulent i Danmarks Rederiforening.


I forbindelse med mødet overgår formandsskabet for Arctic Economic Council fra USA til Finland. Formandsskabet roterer hvert andet år, og følger samme cyklus som Arktisk Råd. I løbet af de to år, hvor USA har været formand for AEC, er rammerne for arbejdet, samt et permanent sekretariat i Tromsø i Norge blevet etableret.


I den kommende formandskabsperiode er ambitionen at styrke samarbejdet med Arktisk Råd, hvor de arktiske regeringer sidder, på områder, der har betydning for erhvervslivet. På mødet var der også opbakning til, at Arctic Economic Council skal spille en aktiv rolle i forhold til at komme med input til offentlige høringer, som har betydning for erhvervslivet og forretningsudvikling i Arktis.
 

- At årsmødet afholdes forud for Arktisk Råds ministermøde sætter en streg under, at bæredygtig vækst og udvikling i disse fjerntliggende egne kræver samarbejde på tværs af landegrænser. I den forbindelse spiller skibsfarten en vigtig rolle. Arktis rummer et stort erhvervspotentiale, men det kræver tålmodighed at udvikle. Rejsen er kun lige er begyndt, og nu gælder det om at få rammerne på plads, siger Morten Glamsø.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst