Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Handelsskibe er stadig i fare for piratangreb

Torsdag 4. maj 2017 kl: 10:14
Af: Redaktionen

Omkring 2.500 søfolk på handelsskibe, der sejlede langs Afrikas kyster, var sidste år udsat for piratangreb sidste år. Det fremgår af den årlige rapport fra organisationen Oceans Beyond Piracy, som blev offentliggjort i London onsdag i denne uge

Mere præcist blev 1.921 søfolk på skibe ved Vestafrika og 545 søfolk på skibe ved Østafrika sidste år udsat for angreb fra pirater, hvilket samlet kostede rederierne ca. 16.5 milliarder kroner. 


- Disse tal viser med al tydelighed, at pirateri fortsat udgør en væsentlig trussel mod den civile skibsfart, om vi så taler Øst- eller Vestafrika. Derfor er det utrolig vigtigt, at rederierne fortsat forbereder sig, før de besejler farvande med en pirattrussel, siger Maria Bruun Skipper, der er underdirektør i Danmarks Rederiforening.


Rapporten fra Oceans Beyond Piracy viser, at antallet af angreb i Guineabugten næsten blev fordoblet i 2016 i forhold til året før. Samtidig er antallet af søfolk, der blev udsat for angreb vokset fra 1.225 til 1.921. Særlig skete der er stigning i antallet af kidnapninger ud for Vestafrika.


- I undersøgelsen af Vestafrika fandt vi, at næsten to tredjedele af alle rapporterede hændelser fandt sted ud for Nigeria, selvom flertallet skete i internationalt farvand, siger Dirk Siebels, der en af forfatterne til rapporten og fortsætter:


- De fleste af disse angreb var voldelige, hvilket udsatte de søfarende for at blive kidnappet eller endda dræbt.


Det er dog et lyspunkt, at der i løbet af 2016 er sket en vis forbedring af blandt andet nigerianernes evne til at reagere på piratoverfald på handelsskibene. Danmarks Rederiforening forventer, at EU med støtte fra Danmark gennem det fireårige projekt Gulf of Guinea Inter-regional Network (GoGIN) kan være med til at forbedre de maritime kapaciteter i regionen, herunder bedre koordinering og samarbejde.


Piraterne ved Somalia eksisterer stadig
Selvom der ikke blev rapporteret om kapringer af handelsskibe ud for Somalia i 2016, så har de kriminelle netværk i Somalia fortsat kapacitet og vilje til at udføre pirateri, hvilket den seneste tids overfald bekræfter. Udgifterne til at beskytte skibsfarten mod de somaliske pirater udgør fortsat den største udgift. Samlet set blev der i 2016 brugt omkring 11,6 milliarder kroner på at forhindre og bekæmpe pirateri i Østafrika. Det er en forøgelse siden sidste år, hvor Oceans Beyond Piracy havde opgjort udgifterne til knap 9 milliarder kroner.


Et fald i skibenes årvågenhed og det reducerede antal krigsskibe i området kan, ifølge rapporten, have været medvirkende til de angreb, der er blevet registreret i begyndelsen af 2017.


- Det er vigtigt, at rederierne fortsætter med at foretage deres risikovurderinger og følger de internationale anbefalinger blandt andet ved at registrere sig ved de forskellige myndigheder. Desuden er det vigtigt, at der fortsat er politisk fokus på og vilje til, på den korte bane at beskytte handelsskibene og på den længere bane at hjælpe landene i regionen med at opbygge bedre maritim sikkerhed, og at forholdene i Somalia forbedres, siger Maria Bruun Skipper.


Interesserede kan læse rapporten fra Oceans Beyond Piracy her:




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst