Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færre buschauffører og billetkontrollører blev overfaldet i 2016

Onsdag 26. april 2017 kl: 14:05
Af: Redaktionen

I de senere år er der gjort en række tiltag for at øge sikkerheden og arbejdsmiljøet for chauffører og kontrollører i trafikselskabet Movia’s busser - eksempelvis bodycams i billetkontrollen. Seneste opgørelse viser, at betydeligt færre chauffører og kontrollører er blevet overfaldet i 2016 sammenlignet med tidligere år - så tiltagene ser ud til at virke

I billetkontrollen blev der sammenlagt registreret 66 procent færre episoder i 2016, end tilfældet var i 2015. I faktiske tal er antallet af registrerede episoder faldet fra 83 til 28. Betegnelsen “episoder” dækker over både psykiske og fysiske episoder.


Movia har gennem flere år sat en række tiltag iværk for at styrke billetkontrollørers arbejdsmiljø og sikkerhed. I januar 2015 indførte Movia bodycams, der er små kameraer integreret som en del af kontrollørernes uniformer. I 2016 er der også blevet indført en ny kontrolprocedure, så mindre grupper af kontrollører arbejder sammen. Det betyder, at konfliktsituationer i højere grad kan undgås.


Den årlige opgørelse af overfald omfatter også buschaufførerne i Movia’s trafik. Også her er der registreret et stort fald i antallet af overfald. Psykiske overfald er mere end halveret fra 27 til 9 episoder. Fysiske overfald er på nogenlunde samme niveau som i 2015.


- I Movia er vi meget optagede af, at chauffører og billetkontrollører kan udføre deres arbejde i tryghed. Målet er at reducere antallet af overfald til nul. Vi er derfor meget tilfredse med, at de initiativer, der er taget, ser ud til at have en præventiv effekt, siger forretningschef Eskil Thuesen.


Movia udarbejder hvert år en opgørelse over røverier og overfald på både billetkontrollører og buschauffører. Det sker som led i virksomhedens samfundsansvarspolitik, hvor ambitionen for overfald er nul.










Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst