Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Markant passagervækst gav metro-selskab overskud

Mandag 24. april 2017 kl: 14:21
Af: Redaktionen

I 2016 rejste 60,9 millioner passagerer med Metroen i København. Det var 3,7 millioner flere end i 2015, hvor 57,2 millioner passagerer tog med Metroen. Væksten i passagertallet udløste et overskud på 291 millioner kroner - 51 millioner kroner mere end i 2015

Passagervæksten lå væsentligt over det budgetterede, og der blev registreret markante passagerfremgange på flere stationer - blandt andet Lufthavnen metrostation. Det skyldes især væksten i Københavns Lufthavn.


Ud over passagervæksten var 2016 det første hele driftsår efter installation af perrondøre på alle stationer. De nye døre har bidraget til færre forsinkelser og bedre driftsstabilitet. I 2016 nåede årets driftspålidelighed (antal afgange til tiden) op på 99,2 procent, hvilket er ny rekord i metroens 14-årige historie.    


- Det er afgørende for vores passagerer, at man kan regne med metroen. Hvis driftspålideligheden er høj, og man ved, at den næste afgang kun er få minutter væk, så vil passagererne gerne kollektiv transport. Det viser vores passagerfremgang. Derfor skal vi fremadrettet sikre, at den gode drift opretholdes samtidig med, at vi på en god måde får plads til endnu flere passagerer, siger Henrik Plougmann Olsen, der er Metroselskabets administrerende direktør.


Metro-selskabet oplyser i forbindelse med årsresultatet, at overskuddet på den primære drift vil bidrage til finansieringen af selskabets anlægsprojekter . eksempelvis City-ringen.


Efter årsresultatet for 2016 er Metro-selskabets korrigerede egenkapital på 3,8 milliarder kroner. Udviklingen i både egenkapitalen og selskabets gæld følger selskabets forventninger.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst