Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lavere afgift skal sætte gang i salget af elbiler

Onsdag 19. april 2017 kl: 12:00
Af: Redaktionen

VLAK-Regeringen har indgået en justeret elbilaftale med Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre, der lemper indfasningen af afgifter for elbiler, og som har til formål at sikre en større udbredelse af el- og brændselscellebiler i Danmark


- Vi har siden elbilsaftalen i 2015 fulgt markedet nøje. Og det er ikke nogen hemmelighed, at der ikke er blevet solgt så mange elbiler, som vi regnede med for halvandet år siden, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V), der glæder sig over, at der er enighed om en løsning, der kan være med til at sparke gang i salget af elbiler.


- Den indfasning, vi aftalte, har vist sig at være for hård, og det har nok været med til at bremse salget. Derfor er det glædeligt, at vi nu er enige om en lempeligere indfasning, som forhåbentlig kan få sparket gang i elbilsalget. Det har længe været et ønske fra Socialdemokratiet og Radikale at gøre noget ved elbilsituationen. Det har regeringen lyttet til, siger ministeren.


Aftalen betyder, at indfasningen af de almindelige afgifter udskydes, indtil der er nyregistreret 5.000 elbiler opgjort fra 1. januar 2016 - dog senest frem til udgangen af 2018.


Fra 2019 genoptages den tidligere aftalte indfasning. Dermed udgør afgiften 40 procent af den fulde registreringsafgift minus et bundfradrag på 10.000 kroner i 2019. I 2020 udgør afgiften 65 procent, i 2021 udgør den 90 procent, mens elbilerne skal være fuldt indfaset i registreringsafgiften i 2022.

Afgiftsindfasningen blev aftalt som led i elbilaftalen fra oktober 2015, som nu erstattes af den nye aftale.

Ud over udskydelsen af afgiftsindfasningen indebærer den justerede elbilaftale blandt andet et nyt midlertidigt fradrag i grundlaget for registreringsafgiften på 1.700 kroner pr. kWh batterikapacitet, dog højst 45 kWh for elbiler og opladningshybridbiler. Det forhøjede fradrag skal fremme salget af især små og mellemstore elbiler.

Derudover er partierne også enige om at videreføre særreglen om lav afgift på el til opladning af elbusser frem til 2024.

Interesserede kan se aftaleteksten her:





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst