Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Havn vil have hævet niveauet for havnegade

Tirsdag 18. april 2017 kl: 14:25
Share  


Af: Redaktionen

Hirtshals Havn åbner for en proces, som over en årrække skal give Havnegade og havneområdet ved gaden et tidssvarende udtryk, der er i harmoni med rammerne for erhvervshavnens aktiviteter og som samtidig kan rumme oplevelser for mennesker, der besøger havnen

I løbet af 2017 vil Hirtshals Havn udvikle en samlet helhedsplan for hele området mellem havnebassiner og Havnegade, der løber mellem bassiner og selve byen, der ligger noget højere. 


Selve Havnegade skal også gentænkes, så den på tidssvarende vis kan rumme både erhvervstrafik og være et opholdssted for mennesker. Det er havnens målsætning, at der vil blive tale om et moderne erhvervsområde, som samtidig lukkes op for borgeres og turisters oplevelser. En del af processen vil bestå i at skabe rammerne om tidssvarende erhvervsaktiviteter, der med afsæt i de fremtidige behov i nogen grad vil adskille sig fra de hidtidige aktiviteter. Det er havnens nuværende målsætning at lave en plan, der kan realiseres over en periode over de kommende 10 år.


- Vi har over det seneste år fået mulighederne for at realisere en længe tiltrængt modernisering af Havnegadeområdet, og det er de muligheder, som vi nu har besluttet at udnytte. Vi vil med udgangspunkt i, at Hirtshals Havn er en erhvervshavn, skabe et område, der i respekt for erhvervsaktiviteterne i området lukker op for de unikke oplevelser som samspillet mellem havn og by kan give, siger bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen.


Planen for området skal spille sammen med den områdefornyelse, som Hjørring Kommune gennemfører i Hirtshals by i år og næste år. I den forbindelse vil borgere i Hirtshals og andre interesserede blive inddraget i processen.


- Samspil mellem by og havn er vigtig for Hirtshals' fremtid. Her har vi en vilje og forpligtelse til at spille med. For at sikre, at de løsninger vi vælger - i det omfang det er muligt - spiller sammen med borgernes tanker, så sikrer vi en inddragelse gennem samarbejde med den gruppe borgere, der indgår i Hjørring Kommunes arbejde med områdefornyelsen. Tilsvarende er vi i en tæt dialog med erhvervsvirksomhederne i området, siger Anker Laden-Andersen.


Hirtshals Havn forventer at kunne præsentere en skitse for den samlede plan for Havnegade og havneområdet på den nordlige side af Havnegade på "Havnedag for alle" i november.
Klik venligst

© Copyright 2017 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Afsluttende høringsmøder om Femern-tunnel i Tyskland er gået i gang
- Dansk transportorganisation drøftede EU’s vejpakke i Bruxelles
- Transport-arbejdsgivere og fagforening er blevet enige om en ny overenskomst
- DSV har fået ny direktør for sin solutions-division i Danmark
- Transportkoncern sætter bæredygtige mål ud fra viden om alternative brændstoffer
- Fire-akslet tip-påhængsvogn er kommet til toppen af Danmark
- Trafikken på motorvejene vokser
- Ny færge giver plads til de ekstra lange lastbiler
- Tysk chauffør fik bøde på 49.500 kroner
- Ukrainer blev holdt tilbage
- Sydøstjyllands Politi kontrollerede lastbiler ved Padborg
- Danmark og Sverige vil undersøge fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst

Klik venligst